Van der Gijp mag onderwerp niet bespreken in Vandaag Inside: 'Prima joh, interesseert me niks'

28 augustus 2023, 23:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp wilde het vorige week in het programma Vandaag Inside nog eens hebben over een doelpunt van Rangers FC tegen PSV, maar kwam daar niet aan toe. Met Alexander Pechtold aan tafel was er geen tijd om het over voetbal te hebben. In de podcast KieftJansenEgmondGijp vertelt Van der Gijp alsnog wat hij kwijt wilde.

Ibrahim Sangaré raakte de bal kwijt voorafgaand aan de 1-0 van Abdallah Sima, nadat de middenvelder werd aangespeeld door doelman Walter Benítez. "Ik sta er heel anders in", zegt Van der Gijp maandag in de podcast. "Daar kom je in ons programma niet meer mee weg. Ik heb aangegeven dat ik het er even over wilde hebben, maar we gaan het over Alexander Pechtold hebben, nou, prima. Het interesseert me niks. Prima joh."

Artikel gaat verder onder video

"Maar ik vind het geen fout van Sangaré. Wat hij met die bal ging doen, was het enige wat hij kon doen", vervolgt de analist. "Doordraaien om zich proberen vrij te spelen. Dat lukte hem niet. Ik denk dat Busquets zich in één keer vrijspeelt. Dat duurt een halve seconde. Frenkie de Jong ook. Maar hij kan dat niet, dus hij neemt hem aan. Op dat moment weet hij nog niet wat hij gaat doen. Dat bedenkt hij pas na de aanname. Dan ben je gewoon te laat. Dus het enige wat hij kon doen, dat deed hij. Dat ging mis."

Wim Kieft hoort het aan en reageert: "Dus je zegt eigenlijk: als je weet dat hij dat niet kan, moet je hem niet aanspelen. Ik vind het wel altijd bijzonder om spelers te zien, zoals deze jongen, die van tevoren niet weten wat ze gaan doen of waar ze staan." Van der Gijp legt uit: "Types als Busquets kijken de hele wedstrijd om zich heen en weten ongeveer hoe het speelveld staat. Dat weet hij niet."

De analist vindt het moeilijk te bevatten dat internationale topclubs Sangaré op de radar hebben staan. "Als wij namens Paris Saint-Germain op de tribune zouden zitten met interesse in Sangaré, zouden we na twee aannames zeggen: dat gaan we niet doen. Verratti is op die positie tien klassen beter dan Sangaré. Maar op de één of andere rare manier zijn clubs er toch in geïnteresseerd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Adrie de jong
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stoppen met die hersenloze bende en zoveel geld krijgen waar ze zelf om lachen,verschrikkelijk voor de hele maatschappij,met hun gevloek en hun sexy humor domkoppen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen