SC Cambuur en Jong Ajax zorgen voor spektakel met met vijf goals in 23 minuten

25 augustus 2023, 21:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur heeft vrijdagavond in een spectaculaire wedstrijd Jong Ajax opzij gezet. De Amsterdammers namen in Leeuwarden brutaal de leiding, maar werden uiteindelijk met een 4-2 nederlaag huiswaarts gestuurd. Roda JC consolideerde de koppositie door met 2-0 te winnen van TOP Oss, terwijl FC Emmen de eerste zege van het seizoen boekte.

SC Cambuur - Jong Ajax 4-2

De wedstrijd in de Friese hoofdstad was nog maar een paar minuten oud toen Gabriel Misehouy met een prachtig afstandsschot het stadion stil kreeg. Lang kon Jong Ajax niet genieten van de voorsprong, want binnen een mum van tijd maakte Silvester van der Water op eveneens fraaie wijze de gelijkmaker.

In het daaropvolgende kwartier vielen nog eens drie doelpunten. Twee daarvan werden gemaakt door Cambuur (Michael Breij en Remco Balk), één door Jong Ajax (Rida Chahid). Na rust werd er nog één keer gescoord in Leeuwarden. Vanaf de penaltystip tekende Milan Smit voor het vierde doelpunt van Cambuur, dat overnacht als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Roda JC - TOP Oss 2-0

Cambuur moet op de ranglijst alleen Roda JC boven zich dulden. De club uit Kerkrade begon het seizoen netoverwinningen op Helmond Sport (4-1) en ADO Den Haag (3-0) en versloeg vrijdagavond ook TOP Oss. Spannend was het vanaf de eerste tot de laatste minuut. Doelpunten van Walid Ould-Chikh, door Roda JC gehuurd van FC Volendam, en Lennerd Daneels maakten het verschil in Kerkrade.

De Graafschap - FC Emmen 0-1

FC Emmen heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. Na een gelijkspel tegen SC Cambuur (2-2) tijdens de seizoensouverture en een remise tegen VVV-Venlo (2-2), pakte de ploeg van trainer Fred Grim de volle buit tegen De Graafschap. Ben Scholte bezorgde de uit de Eredivisie gedegradeerde club met een doelpunt in minuut 81 de volle buit.