Reden vertrek Jack van Gelder bij Ziggo Sport onthuld: 'Dat vind ik best wel heftig'

7 augustus 2023, 23:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jack van Gelder moest vertrekken bij Ziggo Sport omdat hij te radicaal werd op Twitter. Dat vertelt communicatie-expert Lars Duursma in de podcast De Communicado's. De sportzender vreesde dat de 72-jarige Van Gelder het merk zou beschadigen.

Van Gelder vertrok na de zomer van 2021 bij Ziggo Sport. Het contract van de presentator liep af en werd niet verlengd. Enkele maanden geleden haalde Van Gelder de headlines toen duidelijk werd dat bij de externe vertrouwenspersonen van de NOS minstens twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag over hem waren gedaan. Gecanceld werd Van Gelder niet; vorige week was hij bijvoorbeeld nog vijf dagen te zien bij De Oranjezomer.

Artikel gaat verder onder video

"Toch even advocaat van de duivel spelen. Van Gelder is in het verleden natuurlijk op een gegeven moment gedumpt door Ziggo Sport omdat hij te radicaal was op Twitter. Hij is natuurlijk negatief in het nieuws gekomen rondom de NOS omdat hij presentatoren vroeg of ze bij hem in bad wilden komen zitten. Jonge, vrouwelijke presentatoren. Is hij nou gerehabiliteerd ofzo?", vraagt Duursma zich af.

Victor Vlam, co-host van de podcast, schrikt van wat Duursma tussen neus en lippen door zegt. "Zeg jij dat hij gedumpt is bij Ziggo Sport omdat hij te radicaal was op Twitter?", vraagt hij.

Duursma: "Dat heb ik wel begrepen, van mensen die het kunnen weten. Op een gegeven moment moet je natuurlijk denken: hij zat bij Ziggo Sport en zij waren natuurlijk heel erg bezig met hun merk en je wil een boegbeeld hebben – en hij was absoluut een boegbeeld van Ziggo Sport – dat niet jouw merk beschadigt. En of je nou links of rechts bent, er was elke keer wat te doen rond Jack van Gelder en dat wil je niet hebben als boegbeeld."

Vlam: "Oké, dat vind ik best wel heftig, dat wist ik eerlijk gezegd niet."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap Ziggo sport wel want je wil geen reputatie schade krijgen. Hetzelfde geldt voor Kanye West en Adidas. Maar ik vind deze maatschappij soms heel raar in elkaar zitten want waarom werden Tom Egberts en Mathijs van Nieuwkerk wel gecanceld en hij niet. Raar

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je een stagiaire van dertig jaar jonger echt het hof maakt en daarna chanteert en voor lul zet bij collega’s is het denk ik wel wat anders dan dat je één (niet meerdere dus) stagiaire die vraagt (na herhaald bellen) of ze niet even langs kan komen zegt (voor de lol) “dat is goed maar ik zit nu wel in bad”. Misschien dat je aan deze uitleg wat hebt?

Charvalanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je weet toch wel dat hij een jood is met van praag en die andere lieve mevrouw van vroeger

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er worden te snel mensen zonder bewijs beschuldigd ,zwart gemaakt ,en gelijk gecanceld . Die processen duren zolang dat die mensen gewoon klaar zijn qua loopbaan . Hun gezinnen huwelijken gaan kapot hier door . En dit dus terwijl het misschien niet eens zo is . Als het wel zo is prima en dan kan je niet hard genoeg straffen . Maar wat er nu gebeurd en allemaal zo makkelijk kan ,kan echt niet . Als iemand je ergens van beschuldigd kun je eigenlijk niks

Jochem
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is er eigenlijk wel eens een Linkse (met hoofdletter ja want het is een soortnaam: hypocriet, meten met 2 maten net hoe het hem/haar uitkomt, racistisch (want blankenhaat is ook racisme), schijnheilig etc.) ge...krijg het woord er bijna niet uit, om te kotsen namelijk...cancelled?

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wegwezen met die viespeuk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen