'Raad van Commissarissen van Ajax zit Sven Mislintat opnieuw in de weg'

28 augustus 2023, 08:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © SBS 6

De kans is klein dat Ajax zich in de slotweek van de zomerse transferperiode versterkt met Thiago Almada. De raad van commissarissen vindt de 22-jarige middenvelder van Atlanta United te duur, zo meldt De Telegraaf. Directeur Sven Mislintat zou ondertussen zijn doorgeschakeld naar Georges Mikautadze.

Hoewel de scouting en technische staf van Ajax een duidelijke voorkeur hebben voor Almada, lijkt de komst van de wereldkampioen een moeilijk verhaal te worden. De Argentijn moet naar verluidt minstens twintig miljoen euro kosten. In de Verenigde Staten wordt zelfs gerept over een prijskaartje van 27 miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

Dat is Ajax te gortig. "Het lijkt erop dat Mislintat daar van zijn collega Susan Lenderink (financieel directeur, red.) en de raad van commissarissen geen toestemming voor krijgt", zo valt in bovengenoemde krant te lezen. Eerder hield de raad van commissarissen de komst van Eduard Spertsyan min of meer tegen. Een jaar geleden werd de transfer van Lucas Ocampos geblokkeerd.

Almada maakte afgelopen weekend indruk in de Major League Soccer door in de 4-0 zege op Nashville SC bij drie doelpunten betrokken te zijn. Twee keer was hij de aangever en eenmaal haalde hij zelf de trekker over.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon die speler op halen van san paulo Juan dos Santos die pas helemaal in het plaatje van ajax

OneBloodOneAim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WAAROM IS DEZE MAN DAN AANGESTELD ALS TD VAN AJAX ,ALS MEN HEM MAAR STEEDS IN WEG ZIT ,HOE KAN JE GELD VERDIENEN MET ZULKE KOEKWAUZEN ,HET IS HET GELD WAARD EN GAAT OOK VEEL EN VEEL MEER OPBRENGEN 100% JA MET HOOFDLETTERS GESCHREVEN ALTIJD ALS IK BOOS BENT

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kingcrimson gezien je naam (een band uit de jaren 70) ga ik er even vanuit dat je ook al langere tijd ajax volgt. Zie jij dan momenteel ook niet de gelijkenissen tussen het seizoen onder Jan Wouters bijvoorbeeld? Of meer recentelijk Martin Jol, waarbij de lat lager werd gelegd en we heel blij mochten zijn dat zo'n 'grote' speler als Pantelic bij Ajax wilde spelen.

aldert boersma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zegt de Telegraaf , moet je niet serieus nemen

Oud Fluks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wanneer stapt heel die Financiële Directie Susan Lenderik met die belachelijke RvC op want 160 miljoen al binnen totaal 80 milj verkocht waar blijft die 80 milj zeker weer in de zakken van de RvC want zowel Ziyech als Almada mogen niet komen want dat kost de aandeelhouders weer geld door weer wanbeleid van de directie van Ajax en de RvC !

ARIE1997
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die susan en rvc moeten opwachten, je verkoopt kudus voor 40 miljoen plus, en als de armada 27 moet kosten hou je nog geld over van kudus, ze moeten deze gozer halen of alsnog die Spertsyan, die gozer uit Frankrijk kan misschien best voetballen, maar als je daar 15 miljoen voor betaald, waarom is volgens die susan en rvc dan 12 miljoen meer voor die Argentijn betalen dan teveel. Ik heb die gozer zitten bekijken maar die is investering wel waard, verkoop je gegarandeerd met winst door, als die niet zwaar geblesseerd raakt ofzo

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze dilettanten maken van Ajax een tweede rangs club. De RVC en Susan Lenderink moeten weg. Miljoenen incasseren en niks uitgeven alleen aan spelers die nooit hoger hebben gespeeld dan de tweede divisie ( Akpom, Medic, Mikautadze ). En natuurlijk houdt die van Halst ook weer zijn kaken op elkaar en hij zit daar toch voor voetbalzaken. Allemaal mensen zonder Ajax hart en die moeten z.s.m weg. De legacy van Johan wordt totaal verkwanseld.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De man haalt zakken met geld binnen voor de club, maar als de selectie weer op orde gebracht moet worden en daar wat geld voor nodig is gaan ze dwars liggen? Geld hoort op het veld niet in hun zakken.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De RVC en Susan Lenderink doen wat ze moeten doen. Wij zien niet wat er aan geld nog over is. De speler kost een hoop geld wat eerst lager uitviel. Ik ben het met vele eens, geld hoort op het veld te staan. De speler zelf speelt natuurlijk in MLS waardoor het niveau en weerstand veel lager is. 20 miljoen of hoger is een gok. Die gok nam Ajax ook met Bergwijn en Brobbey, de slechtste spelers van Ajax die Ajax gekocht heeft op dit moment. Ik wil zoveel mogelijk aankopen zien dat Ajax kunnen versterken. Ik vind de aankopen tot nu toe tegenvallen.

passie4ajax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een keertje doorpakken, beter een topper dan weer 5 miskopen. Als ik de beelden van hem zie past deze perfect bij Ajax en is 24 milj een koopje.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, zag die jongen spelen van de week.. pff echt wel 20mil waard. Al is het wel een clowns competitie

Witte muis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij is het echt waard goede voetballer die zelfs 3 keer beter is dan Bergwijn en daar hebben we 33 miljoen voor betaald dus rvc jullie zijn niet wijs 🤔 precies met spertsyan geweldige voetballer maar mag niet komen omdat het oorlog is en dan steunen wij de oorlog ze zijn niet wijs hier in nederland 🫣😂 Plus we zijn geen voetbalclub maar een beursgenoteerd bedrijf hadden ze sowieso nooit moeten doen want dan krijg je dit en gaat het alleen maar over geld 🤔

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ik denk ook dat i het waard is, maar blijkbaar moeten we het met een 3de spits doen ipv een echte 10.

aldert boersma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat vindt de Telegraaf , ik heb van Ajax zijde nog niets gehoord over deze transfer.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

eerst je geld uitgeven aan 3de ranks voetballers en wil je een topper komt hij niet, de raad van commissarissen slapen dan wel, en nu niet. nieuwe raad van commissarissen aanstellen aub

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax loopt CL inkomsten mis dit seizoen, wat al gauw 40 miljoen scheelt. Ajax is in de loop der jaren, mede door diezelfde CL deelnames gegroeid en dat brengt ook een duurdere huishouding met zich mee en dus ook de ophoging van ALLE salarissen is daaraan gerelateerd. De RVC heeft nu dus te maken met minder inkomsten , maar daarnaast wel die dure huishouding. Tsja, dan moet het mes erin.

PeeGee
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als het waar is wat de Telegraaf beweert, wat ik betwijfel, dan zijn de leden van rvc een stelletje boekhouders met korte termijn visie. Als Ajax Champions League wil spelen dat moet je toch bereid zijn om Champions League waardige investeringen te doen? In Champions League als podium stijgen de waarde van de spelers. Met de premies erbij heb je de investering zo weer uit. Als Ajax Champions League had gespeeld was Kudus voor 80 tot honderd miljoen weggegaan. Marc Overmars zag in Kudus een speler met een potentiële waarde van € 100 miljoen euro. De kapitaal van Ajax staat op het veld, om JC te citeren. Ik kan niet geloven dat de rvc dit niet inziet. Na 1 september weten we of daar een stelletje koekenbakkers zitten, die Ajax-onwaardig zijn om mee te besturen. Die niets anders doen dan hun macht gebruiken om de werkelijke beleidsbepalers te frustreren. Een boekhouder mag nooit het beleid bij een bedrijf bepalen. Door het ontbreken van de CEO, die zijn technisch directeur ondersteunt en beschermt, lijkt het nu te gebeuren.
Tot Ajax DNA behoort LEF in het profiel te staan. Wat wil zeggen dat je het lef moet hebben om durf-investeringen te doen. Heb je die niet dan heb je bij Ajax niets te zoeken.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De boekhouders die jij noemt zijn in dit geval de aandeelhouders, want beursgenoteerd bedrijf. Als die de stekker eruit trekken is het einde Ajax!

Britt Dekker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fuck de raad van commissarissen!! Van mij mag Mislintat kopen wie hij wil,die raad van commissarissen moet weg!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen