PSV heeft beet bij FC Barcelona: 'Medische keuring is gepland'

20 augustus 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft alweer beet op de transfermarkt. Nadat eerder onder anderen Noa Lang, Ricardo Pepi, Malik Tillman en Jerdy Schouten al werden gehaald door de Eindhovenaren, wordt Sergiño Dest (FC Barcelona) de volgende zomeraanwinst. OGC Nice wordt afgetroefd en de medische keuring zou al zijn gepland. Het gaat om een huurdeal met koopoptie van zo'n tien miljoen euro en de Eindhovenaren nemen de helft van het salaris over.

Dat melden Voetbal International en Eindhovens Dagblad. De ploeg van Peter Bosz beschikt met Jordan Teze, Philipp Mwene en Shurandy Sambo al over drie opties op de rechtsback-positie, maar Teze kan ook centraal achterin uit de voeten en Mwene komt niet voor in de plannen van Bosz. De oefenmeester liet hem voor het treffen met Vitesse zelfs buiten de wedstrijdselectie. Zodra de overgang van Dest officieel aangekondigd wordt, laat PSV hem vermoedelijk naar 1. FSV Mainz 05 vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

Daarmee krijgt PSV een serieus Amerikaans stempel, nadat eerder Tillman en Pepi al werden gehaald door de Amerikaanse technisch directeur Earnest Stewart. PSV hoopt vaart te zetten achter de komst van Dest en hoopt hem vandaag officieel nog te presenteren. Dan zou hij in theorie op tijd ingeschreven kunnen worden voor het tweeluik met Rangers in de Champions League. De kans dat hij al in actie kan komen, lijkt gezien een compleet gebrek aan wedstrijdritme klein.

Jack van Gelder kraakt Ajax-aanwinst af en geeft complimenten aan PSV

In 2020 verruilde Dest Ajax voor een avontuur bij FC Barcelona. De Catalanen betaalden destijds ruim twintig miljoen euro voor de rechterverdediger. Waar de inmiddels 22-jarige Amerikaan in zijn eerste seizoen bij Barcelona nog redelijk vaak in actie kwam, werd het daarna alsmaar minder. De Spaanse club verhuurde hem afgelopen jaar aan AC Milan, maar dat werd ook geen succes. Onder Xavi heeft hij geen minuut meer gespeeld en is hij compleet uit beeld geraakt, waardoor hij mag vertrekken.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

M. Tardelli
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vamos PSV!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk meer gemeente leninkje

M. Tardelli
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, geweldig toch die gemeente Ehv..

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tot het op is en we az en twente taferelen krijgen . Ajax kan doen wat ze doen ,wij doen wat we kunnen . Maar als dit zo blijft bij psv (geen grote verkopen) dan klopt het gewoon niet .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar halen ze dit geld vandaan joh.. blijven maar kopen.

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien even lezen jongens het gaat om een huur deal. En psv heeft natuurlijk afgelopen jaar bijna 100 miljoen verdient aan transfers. Misschien eens ophouden met haten op de teams voor wie je zelf niet bent, of als je er duidelijk geen verstand van hebt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze moesten niet voor niks gakpo en madueke verkioen . Dus dat heeft geen 100 mil opgeleverd . Meer gaten gevuld . Als je kijkt naar het recente verleden is het steeds lenen en moeten verkopen . Het klopt gewoon niet hoe graag jij dat ook wilt

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat mij aub die leningen zien dan. Stuur de links en je bewijs aub op dan geloof ik je meteen. Maar psv hoefde gakpo helemaal niet te verkopen, eveneens madueke. Met gakpo had psv dit afgesproken voor het juiste bedrag en de juiste club mocht hij vertrekken en madueke krijg je nooit meer een bedrag als 40 mil voor dus dat was alleen maar slim. Maar oké psv heeft bijna 100 mil verdient aan twee spelers. En hier kunnen ze inderdaad geen 100 mil van spenderen maar dat hebben ze tot nu toe ook nog niet gedaan en dat gaan ze ook zeker niet doen maar een 50 mil kan psv deze zomer makkelijk uitgeven. Je moet gewoon niet altijd zo haten en jaloers zijn dat is slecht voor je hart.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen