Nieuw Ocampos-scenario dreigt: rvc Ajax geeft geen toestemming voor transfer

5 augustus 2023, 06:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De interesse van Ajax in Eduard Spertsyan leidt achter de schermen tot een potje powerplay, zo schrijft De Telegraaf. De raad van commissarissen geeft directeur voetbalzaken Sven Mislintat vooralsnog geen toestemming om de aanvallende middenvelder weg te halen bij FC Krasnodar.

Met name rvc-voorzitter Pier Eringa en commissaris Annette Morsman zitten met de kwestie in hun maag. Zij vinden het onverantwoord om zaken te doen met een Russische club. Eerder klonken vanuit Rusland geluiden dat de rvc akkoord is, maar volgens De Telegraaf is dat dus onjuist. Desondanks zou Mislintat de hoop nog niet hebben opgegeven.

Artikel gaat verder onder video

FCUpdate Podcast | Over Steven Bergwijn, Lutsharel Geertruida en de opvolger van Xavi Simons

De enige commissaris die zich tot dusver in het openbaar uitliet over Spertsyan, is Jan van Halst. Hij was als analist bij Ziggo Sport en nam geen helder standpunt in over de vraag of je spelers uit Rusland mag kopen. "Dat vraag ik me ook af. Van sommige wel geloof ik. Niet de hele Russische competitie heeft een ban. Ze hebben toen die regeling getroffen dat buitenlandse spelers daar weg kunnen."

Eringa zei in een eerder interview dat Ajax 'goed voorbeeldgedrag moet vertonen in de samenleving'; Morsmans werkgever, pensioenfonds APG, stootte alle Russische belangen af en die lijn wil ze bij Ajax doortrekken. De situatie doet een beetje denken aan de komst van Lucas Ocampos, toen de rvc de transfer blokkeerde en de aanvaller uiteindelijk werd gehuurd van Sevilla.

Volgens de krant is Mislintat op een haar na rond met Spertsyan zelf. Tijdens het trainingskmap van Ajax liet hij zich uit over de mogelijkheid dat Ajac zaken zou doen met Russische clubs. "Als het illegaal is, dan houdt het op. Is het legaal, dan moet ik met de overige directeuren en rvc kijken of het moreel wenselijk is."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Piet Eringa de moraalridder zonder hersens en zijn domme lakei Anette Morsman kunnen beter een ander baantje gaan zoeken. Van voetbal weten ze sowieso al niks en personen die zich laten intimideren door Sevchenko en zijn nazi kliek horen niet bij Ajax thuis.

Brabodrent
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

(Reactie op Brigges) Ik hoop maar dat de rvc haar oor niet teveel laat hangen naar mensen met iw soort reacties. Persoonlijk geef ik hun juist een pluim als ze niet meewerkem.

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

idd, je zal maar geilen op Spermajan

78Rico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Poetin is altijd al een dictator geweest, Heeft niets met voetbalde te maken ? We gingen met zijn allen naar Qatar peohhhh de mensen rechten ….al klaar en vergeten hou toch op…..gewone sporters hebben er niks mee te maken met zo min als wij

thetruth
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom werd er in 2018 wel de WK. gevoetbald in Rusland. Terwijl heel de wereld wist dat er 300 mensen uit de lucht zijn geschoten. Er tig bedrijven zijn die nog steeds miljoenen verdienen met handel in Rusland. Het is allemaal zo huichelachtig met Driessen en Verwey voorop.

Rienh
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die vliegtuig is door pro Russische verzetsstrijders in het gebied waar nu oorlog is neergehaald . 70 % van de bevolking in deze gebied wilde zich aansluiten bij Rusland . Daarom is er oorlog daar .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarom is er geen oorlog hoor, verder verdiepen zou ik zeggen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hier zit de RVC voor om deze zaken te beoordelen. Ik kan me niet voorstellen dat er geen goed alternatief te vinden is.

Rienh
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Elke land club mag een speler uit Rusland halen alleen Ajax niet want dan loop iedereen te zeiken . Die sporters zijn ook gewone burgers ..dat gezeik allemaal ben heel die oorlog spuug zat .

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet zicht schamen Dat zulke mensen bij ajax aan de top staan Jan Van hals puinzooi achter gelaten fc twente Pier Eringa Politie gezeten dan haag en pro rail Annette Morsman Pensioen fondsen Die staan aan de top bij ajax De mensen van RVC bij ajax Moeten zich toch even achter hun oren krabben wat een zooitje

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap het, maar ik denk dat de RvC toch teveel terugdeinst voor de aanval vanuit de media van vorige week. Talloze clubs hebben al spelers uit Rusland gehaald en daar heb je eigenlijk niks over gehoord. Nu snap ik dat je niet per se in de sloot wil springen als iemand dat voor je ook doet, maar je moet ook niet te krampachtig gaan doen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In feite hebben de Russen ons ook een dienst bewezen. Door hun zijn we waarschijnlijk voorgoed van die galbak van een Promes af . Volgens mij was zijn laatste club hier toch Ajax, dus toen heeft Ajax ook zaken gedaan met een Russische club.

jope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe lang moeten we de alsmaar negatieve verhalen aanhoren van die Valentijn Driessen. Worden ze bij de telegraaf nooit wakker. Hoe is het mogelijk dat deze RVC bij ajax zit. Ongelofelijk. Zij worden allemaal bij het Vaticaan in Rome hartelijk ontvangen. Ik zou zeggen doen... AJAX WAKKER WORDEN......

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er staat ‘dreigt’ dus het artikel is weer gebaseerd op vermoedens?

Samba voetbal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die vent uit Oekraïne die riep dat dit echt niet kon. Zei een paar maanden geleden nog dat Feyenoord hem voor de neus van Ajax moest wegkapen. Grappig dat je daar de telegraaf niks over zegt. Hoezo hypocriet? Als deze speler transfervrij weg kan is het toch opgelost. Geef de speler de miljoenen dan kan hij zich zelf vrij kopen. Of haal Donny en Ziyech en Vitik en voetballen maar zonder gezeik en je bespaart geld. Meer dan genoeg kwaliteit om kampioen te worden in nl.

Samba voetbal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het kan ook een truukje zijn van minslintat om dit te gebruiken om meer geld los te krijgen voor een nog betere speler? Want iedere keer komt hij met spelers die niet genoemd worden door de telegraaf en dat is prachtig. Mislintat moet wel een beetje haast maken met sterke verdedigers duurt mijn inziens te lang. Vitik had er al lang kunnen zijn. Die kroat is voor mij al afgeschreven. Instelling graag of niet. Niet de kat uit de boom kijken.

Winnetou
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jeugdspelers erin en Ajax een keer 2e. Toch CL en centjes ontvangen. Driessen en Mislintat geen vrienden. Maar de Telegraaf is pro Ajax hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen