Luis Rubiales weigert op te stappen na veelbesproken zoen: 'Ik zal vechten tot het einde!'

25 augustus 2023, 12:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Luis Rubiales heeft vooralsnog geen trek in een vertrek bij de Spaanse voetbalbond. De veelbesproken bondsvoorzitter ligt na de finale van het WK voor vrouwen onder vuur omdat hij Spanje-voetbalster Jenni Hermoso een kus op de mond gaf tijdens de festiviteiten. Na een lange toespraak maakte Rubiales duidelijk dat hij niet van plan is om af te treden.

“Ik zal niet vertrekken, ik zal niet aftreden”, sprak de bondsvoorzitter duidelijk. Daarmee bracht de Spanjaard een einde aan de geruchten die beweerde dat hij uit zichzelf ging aftreden. Rubiales was de gebeten hond na het incident en kreeg behoorlijk veel kritiek over zich heen. Eerder maakte hij al zijn excuses voor de gang van zaken gedurende de prijsuitreiking van de wereldtitel.

Artikel gaat verder onder video

De Spanjaard stelde dat hij ‘waarschijnlijk een fout had gemaakt’. Ondanks de excuses bleef de positie van Rubiales bij de Spaanse voetbalbond onderwerp van gesprek, maar de 46-jarige man weigert echter om op te stappen. “Ik zal vechten tot het einde”, sprak hij tijdens de toespraak. De disciplinaire commissie van de FIFA is sinds donderdag bezig met een onderzoek naar het wangedrag van de bondsvoorzitter.

Rubiales gaf speelster Hermoso een kus op zowel de wang als op de mond, wat resulteerde in een stevige lading aan kritiek in Spanje. Politici waren flink in de weer met het incident. “Dit is een vorm van seksueel geweld, waar vrouwen dagelijks het slachtoffer van zijn. Dit mogen we niet accepteren”, sprak waarnemend minister van Gelijkheid Irene Montero. Rubiales reageerde op zijn beurt weer met de woorden ‘vals feminise’.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die man heeft ze echt niet op een rijtje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen