'Hij krijgt een 9, grote kanshebber als vervanger van Johan Derksen'

13 augustus 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Na zes weken van De Oranjezomer trekt tv-kenner Victor Vlam de conclusie dat Jack van Gelder de beste sidekick was. In de laatste week van het programma zat Van Gelder vijf dagen aan het hoofd van de tafel. Volgens Vlam heeft Van Gelder aangetoond de beste 'vervanger van Johan Derksen' te zijn.

"Ja, die eerste week met Eus als tafelgast, daar was gewoon geen chemie mee. Maar met Jack van Gelder was er echt hele goede chemie. Dat werkte echt fantastisch. Ik dacht van tevoren dat het echt verschrikkelijk zou zijn", zegt Vlam in de podcast De Communicado's. "Ik vond het echt ook geweldig om naar te kijken. En dat komt omdat Hélène Hendriks en Jack een chemie hebben die een beetje lijkt op die van een vader en een dochter. Zij zit constant plaagstootjes uit te delen waar hij dan soms een beetje als een soort van oude brombeer op reageert."

Artikel gaat verder onder video

Ook 'qua profiel' lijkt Van Gelder het meest op Derksen - ze zijn allebei 'vrij dominant' aan tafel en zitten wat meer in de 'rechts-populistische hoek'. "Ik denk dat hij best wel een grote kanshebber is om de vaste vervanger te worden voor Johan Derksen. Er komt een druk jaar aan. Eigenlijk wat Hélène en Jack hebben bewezen is dat zij een bijna volwaardige vervanger kunnen neerzetten voor Vandaag Inside."

De andere sidekicks waren Özcan Akyol, Rutger Castricum, Fidan Ekiz en Youri Mulder. "Ik heb Eus een 5 gegeven, ik heb Rutger Castricum een 8 gegeven. Ik ga hier zelfs overheen. Ik ga zomaar Jack van Gelder een 9 geven als de inval-Johan Derksen. Een 9 krijgt hij als eindcijfer, dus dat is hartstikke mooi." Derksen liet zelf in een video op KIJK.nl al weten dat hij Van Gelder 'goed kan hebben'. En: "Rutger is een favorietje van me. Die lacht ook altijd om mijn grapjes, dus die moeten we erbij houden."

Wie was jouw favoriete sidekick bij De Oranjezomer?

Laden...
6619 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Caro Schelling
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rutger en Jack afwisselen bij Hélène of VI

Cazaly
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als het van Gelder wordt kijk ik nooit meer. Wat een gladjanus. Hoort zeker niet bij het programma. Dus doe het niet en nooit!!!

Stroeivoei
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens 👍

Stroeivoei
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gelder , nou jammer dan , dan maar geen vandaag inside meer kijken

Zozo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geld en aandacht, daarvoor komt 'cheque' van Gelder zelfs kruipend naar de studio.

Pieterbulthuis01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niemand kan Johan Derksen vervangen zonder hem is het programma ten dode opgeschreven en die Jack v Gelder kokts ik al jaren uit net als de hypocr nos (npo) Leve de BBC match of the day wat een verademing!! 👍🧡

Onno
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niemand is onvervangbaar. Wel jammer dat hij vaak blijft steken in zijn oude 'aaannekdootes' waar hij zelf de grootste lol om heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen