Grote zorgen voor Ten Hag: Manchester United is hierin de slechtste van heel de Premier League

24 augustus 2023, 16:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Erik ten Hag ging afgelopen weekend op pijnlijke wijze onderuit met Manchester United op bezoek bij Tottenham Hotspur. In de eerste speelronde waren The Red Devils ook al bijzonder weinig overtuigend, maar ontsnapte het wel met een moeizame overwinning op Wolverhampton Wanderers (1-0). Toch zijn er grote zorgen voor de Nederlandse coach, voor wie kijkt naar het aantal vijandelijke balcontacten én schoten in de eigen zestien.

Volgens databureau OPTA Sports is Manchester United namelijk de ploeg die in de eerste twee speelrondes van de Premier League de meeste (!) balcontacten moest toestaan van de tegenstander in het eigen zestienmetergebied. En het zijn niet alleen balcontacten die Manchester United moest toestaan, ook qua schoten tegen uit die balcontacten doet geen elftal het minder tot dusver.

Artikel gaat verder onder video

Hekkensluiter Everton incasseerde bijvoorbeeld vijf tegengoals in twee wedstrijden en is nog puntloos; dat laatste geldt voor Wolverhampton Wanderers (doelsaldo -4), Burnley (-3), het nietige Luton Town (-3) en Sheffield United (-2). Ook al die ploegen zonder punten incasseerden minder schoten en minder balcontacten van de opponent in de eigen zestienmetergebied dan Manchester United dit seizoen.

Dat zegt alles over de moeizame eerste twee wedstrijden van Manchester United, dat tegen The Wolves ontsnapte aan puntverlies. Hoewel de eerste helft tegen Tottenham Hotspur nog aardig was en Ten Hag ook vooral kritisch was op de arbitrage, zal de Nederlandse coach met zijn elftal snel meer controle over de wedstrijden moeten krijgen. Anders kan het zomaar zijn dat de tot dusver matige seizoensstart een hele slechte wordt voor de nummer vier van het afgelopen seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen