'Frustratie bij PSV en Feyenoord over persbericht van Ajax'

28 augustus 2023, 20:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Mike Verweij kan zich voorstellen dat er 'een beetje frustratie' leeft bij de supporters van PSV en Feyenoord over de transfer van Mohammed Kudus. Zondag maakte Ajax in een persbericht melding van een akkoord met West Ham United over een bedrag van 43 miljoen euro voor Kudus, dat via bonussen kan oplopen tot 46 miljoen.

"Ik kan me voorstellen dat daar een beetje frustratie over leeft in Eindhoven en Rotterdam. Kudus is ruim vijf keer zo duur als de prijs waarvoor hij in 2020 werd gehaald", stelt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

"Natuurlijk speelde hij geweldig tegen Ludogorets en heeft hij bijvoorbeeld ook tegen Liverpool laten zien een kwaliteitsspeler te zijn. Hij heeft echt wel kwaliteiten waarvoor je naar het stadion gaat", weet de clubwatcher. "Maar Kudus is ook lang en veel geblesseerd geweest. Dat je hem dan toch voor bijna 46 miljoen weet te verkopen, vind ik wel knap."

Valentijn Driessen vraagt zich af of er echt sprake is van frustratie bij PSV en Feyenoord. Verweij reageert: "Je hoort natuurlijk af en toe wel: jeetje. Dit is wel de Ajax-bonus. Neem bijvoorbeeld Sangaré, die in de belangstelling staat van heel veel clubs. Die gaat waarschijnlijk voor 37,5 miljoen weg. En die presteert toch wel over een iets langere periode."

Is 43 miljoen euro (plus 3 miljoen) te veel geld voor Mohammed Kudus?

Laden...
9002 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

The all blacks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kwestie van een hele goede TD.

SJ24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een BS.... Mo Kudus is gewoon een top speler. De beste speler van Ajax in de CL, en na Xavi Simons en Dusan Tadic de beste speler van de Eredivisie vorig seizoen. 46 miljoen voor deze topper is best weinig. Inderdaad jammer van zijn blessures (en een Schreuder die hem misbruikte).

Anoniemand
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dit een beetje een domme manier om het te verwoorden. Ten eerste, als je ziet naar hoe veel andere buitenlandse clubs voor soortgelijke spelers betalen en binnenkrijgen zijn de Ajax prijzen nog steeds maar een schijntje. Néé, Ajax krijgt echt niet te veel voor spelers als Kudus, en misschien krijgen ze nog steeds zelfs te weinig. Maar PSV en Feyenoord krijgen zeker te weinig voor hun eigen topspelers. Tuurlijk heeft Ajax simpelweg nét iets meer aanzien dan PSV en Feyenoord Europees, en ze hebben in die zin ook gewoon simpelweg wat meer middelen om mee te werken, en in die zin is een beetje jaloezie ook zeker te verwachten en niemand te verwijten. Maar in plaats van om uit afgunst naar Ajax hun naar beneden te halen zouden we de rest van de Eredivisie, en dus ook PSV en Feyenoord, meer omhoog moeten halen juist in vergelijking met de rest van Europa.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is va 1995 geen enkele Europese prijs meer gepakt ondanks die dikke winsten jaar in jaar uit op spelers. Dus die Ajax bonus is echt niet alles hoor.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ah mensen, dit is weer dat primitieve gestook van riooljournalisten.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is het veel wat ze voor hem gekregen hebben? Ja, het zijn een heleboel centjes. Maar misschien krijgen andere clubs te weinig. Simons is de schuld van PSV zelf, Feyenoord had misschien met Kokcu moeten wachten. De Engelse clubs geven meer uit. Reinders van AZ is vanzelf een schijntje voor Milan geweest. Misschien moeten die andere clubs niet direct de kaarten op tafel gooien en wat harder zijn in de onderhandelingen

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sangaré dan als voorbeeld nemen. Die maakt toch ook wel eens foutjes hoor, dat vind ik niet meer een zekerheid dan Kudus. Dan snap ik de frustratie in Rotjeknor beter met Kökçu maar die vergeten dat ze zelden meer dan een paar miljoen aan inkoop kwijt zijn en maar eens in de tien jaar kampioen zijn. Dan liggen de opbrengsten jij verkoop ook lager. Ik vind dat psv het lang niet gek doet met verkopen dit jaar. En Ajax mag dan (zoals hier geschreven) voor het laatst in 1995 een beker gewonnen hebben maar wel nog vaker (halve) finales gespeeld en net zoveel Europese punten gehaald in de afgelopen 25 jaar als alle andere clubs bij elkaar, als het niet meer is. Ajax is het sterkste voetbal merk van Nederland in heel de wereld, vervelend voordeel rest maar het is zo.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het is niet vervelend Nederlanders zouden het toejuichen. Maar Ontkennen dat Ajax maar matig omgaat met dit structurele winstvoordeel op spelers is natuurlijk je kop in het zand steken. Kijk andere clubs als Duitse en Spaanse middenmoters die afgelopen jaren de EL gepakt hebben en je kunt stellen dat er iets strcutreels fout is binnen Ajax.

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik lees 'volgens Mike Verweij' (of volgens De Telegraaf) en dan weet ik meteen al dat het een lachwekkend subjectief stukje tekst wordt. Ik begrijp in het algemeen niet dat een mening/roddel bericht van een journalist van andere media, op dit forum als 'nieuws' gebracht wordt. Met name dan de zielige prutsers bij de TG hebben toch geen enkele journalistieke waarde? Amusementwaarde heeft het wel.

Mokum rulez
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn ze zielig in 010 en 040 ze zijn in Engeland gek met transfer geld uit geven maar als ze 46 miljoen voor een kakkerlak of lampje uit geven zijn ze rijp voor een gekkenhuis.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat een domme clubs in engeland zeg!! waarom zo een slechte speler kopen? lees hier dat hij een goede speler is een top speler blablabla!! maar als hij een topsspeler is waarom die mafkees dan niet tegen een pisclub als excelsior? wat worden die engelsen weer in de zakken gezeken zeg!! maar ja ze moeten wel verkopen want geen cl inkomsten dit jaar en volgend jaar ook niet!!

Nostradamus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

1x niet presteren direct een 'mafkees? Ben benieuwd wat je Rotterdamse clubje dan wel niet is.. en stop eens met dat spiegelen.. jullie spelen volgend jaar geen CL, niet andersom. Geschiedenis herhaald zich gewoon weer zoals altijd. Rotterdam ligt de eerste ronde alweer uit de CL. Over niet presteren, hoe was dat toen Fortuna op bezoek kwam?😂 of jullie bezoek aan Sparta? Kudus is kwalitatief beter dan iedere speler in Rotterdam, daarom vangt ajax meer geld. Stop met huilen, volgendjaar worden jullie weer kampioen! Maar dan in de KKD.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gedraag je man als je kan !!!!!!

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

inderdaad veel teveel voor Kudus, en de vraagprijs van Sangare is niet anders, ronduit belachelijk, je lacht je toch rot om die Engelse Premier Legae clubs

Witte muis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niet waar ze zich druk om maken 🤔 is toch logisch dat ajax een goede prijs krijgt wij zijn een Europese topclub dus wat lopen ze dan te zeiken overal. Moeten ze ook eens een aantal jaren op topniveau gaan voetballen dan krijgen ze misschien ook een topprijs 😂😂😂

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het zeker niet teveel geld, is echt een hele goede speler die in een internationaal topteam nog veel beter kan. Daarnaast moet je geen aanvallers met middenvelders vergelijken. Appels en peren. Aanvallers leveren over het algemeen altijd meer op.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is gewoon weer stoken olie op het vuur gooien van die televaag .

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mike Verweij wie is dat??? heeft die man wel verstand???? stop eens met die onzin publiceren en haal andere clubs niet naar beneden met je Jan War Taal Wordt tijd dat je terug gaat naar de kleuterschool klein kind. Frustratie bij jou zeker met je kletspraat, Probeer eens het Nederlands Volk achter je te krijgen dat zal je niet lukken. Vele maar heel veel hebben een grote haat en hekel aan jou wartaal. Waarom zou PSV en Feyenoord en de andere clubs die je niet noemt frustraties hebben. Doet AJAX het zo goed dan, hebben die soms geen frustratie tegen de andere clubs omdat ze een zeer slechte organisatie hebben.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lees alleen al de reacties van sommige hier tegen feyenoord en psv

Jan Vos
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het isAjax he!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen