Feyenoord kon Kudus voor spotprijs binnenhalen: 'Ajax heeft hem slecht behandeld'

28 augustus 2023, 21:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Feyenoord heeft in het verleden nagelaten om Mohammed Kudus binnen te halen, zo verklapt Dick Advocaat. De clubloze trainer was tussen 2019 en 2021 werkzaam bij Feyenoord; in 2020 verkaste Kudus voor negen miljoen euro van FC Nordsjaelland naar Ajax. Nu gaat hij voor minstens 43 en maximaal 46 miljoen euro naar West Ham United.

In de uitzending van Rondo wordt de transfer van Kudus besproken. Marco van Basten betreurt de overstap; Rafael van der Vaart en Ruud Gullit vinden dat de Ghanees in het verleden 'slecht is behandeld' door Ajax.

💬 Van Basten: "Voor wie ga je nu nog naar het stadion?"

Artikel gaat verder onder video

💬 Van der Vaart (over Gullit): "Ik vond dat jij het geweldig uitlegde, met de gehaktbal en de jus. Het is echt zo."

💬 Advocaat: "Toen ik bij Feyenoord werkte, konden we hem kopen voor 7,5 miljoen euro. Maar we hadden nog geen 25.000 euro."

💬 Gullit: "Hij moest plaatsmaken voor anderen. Hij zat vaak op de bank."

💬 Van der Vaart: "Hij is slecht behandeld."

💬 Gullit: "Dat ben ik met je eens."

💬 Van der Vaart: "Ik kende hem van Nordsjaelland. Dan is het altijd nog de vraag of hij het aankan. Ik sprak met Overmars, die Kudus zijn allerbeste aankoop noemde. Hij is eigenlijk niet echt geslaagd bij Ajax."

💬 Van Basten: "Nu het er eindelijk uitkomt, gaat hij weg."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt Ten Hag behandelde Kudus niet zoals het hoorde. Kudus was niet de enige, Lang, Neres eveneens. Ten Hag deed en doet het ook met Ronaldo, McGuaire en Ten Hag hield Onana de hand boven zijn hoofd.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die negatieve analisten, die na hun voetbalcarriëre alleen in staan blijken te zijn wekelijks iedereen af te kraken en verder nooit in wat voor functie dan ook iets hebben gepresteerd komen mijn strot uit. Wat een walgelijke mannetjes zijn dat. Ga zelf eens wat doen bij Ajax zou ik zeggen.

robby1964
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kudus kwam in 2020, las ik, dan zou na dit seizoen het laatste contractjaar zijn. Dat wil je niet. Je weet wat je met deze jongen hebt een geweldige technicus, wie gaat op rechts spelen. Brobbey is nog geen zekerheid. Kudus was evt. ook als spits heel erg goed omdat hij zo technisch is en geweldig combineert, multi inzetbaar. Zo' n contract openbreken en verlengen kost wat maar deze jongen, in deze tijd, over 2 jaar bij Ajax het dubbele waard. Je kan ook miskopen. Wanneer Kudus in een slecht draaiend Ajax uitblinkt, wat is hij dan in een goed draaiend Ajax. Rotterdam is tot de tanden toe bewapend. Ook PSV heeft een goede trainer en ziet er beter uit dan vorig jaar. AFC heeft het mooiste voetbal ooit gespeeld en ook prijzen gepakt en nu met een goede ploeg en Europees voetbal maakt men reclame naar jonge toptalenten en verdient diegene ook nog geld. Vergeten ze dat soms daar. Wat dan van de coeffiecienten. En zeg me niet dat AFC geen geld heeft. Mijn schatting van inkoop en verkoop van spelers over de afgelopen 5 jaar er niet 1 wereld club Ajax overtreft in positieve balans. Waar is al dat geld gebleven? Helaas ik ben pessimistisch voor komend seizoen. Het zag er goed uit in Bulgarije jammer, ik vind Timber de beste voetballende CV die ik ken, en nu Kudus ook weg, jammer. Nog 1 ding, koop je een speler voor een beetje wel en een beetje niet. Nee! Helemaal wel. Geef die jongen dan een 5 jaar contract met een optie van nog 2. Vermoed dat makelaars ook teveel invloed krijgen dezen zijn niet neutraal. Ze krijgen toch procenten van verkoop? Een accountant is voldoende voor een speler en clubs hebben hun eigen scouting en ook kunnen ze dan deze makelaars in dienst nemen om te scouten. Lijkt mij beter voor speler en club.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kudus heeft nooit 3 goede wedstrijden achter elkaar gespeeld bij Ajax en het is eigenlijk een bizar bedrag waarvoor hij nu vertrekt. Hij is een momentenvoetballer en Ajax heeft vooral geluk gehad dat een aantal van die momenten in de Champions League en op het WK waren.

robby1964
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dag heb hier wat geschreven maar wil daarover toch iets herzien en beter mijzelf pijnlijk corrigeren dan ongeloofwaardig zijn want dat is pas fout. Weet niets van spelers handel en verschillende constructies. Spelers kunnen nl. Deels of geheel eigendom zijn van individuen of groepen en ook deels of geheel eigendom zijn van clubs. De eerstgenoemden zijn dan de makelaars, toch? Makelaars beleggen hun geld in spelers en lopen daardoor een zeker risico en daar mag dan ook financieel wat tegenover staan. Dus neutraliteit kan hier ook niet zijn want het gaat om eigen belangen. Makelaars zijn geen zaakwaarnemers maar belanghebbenden. Van een zaakwaarnemer mag men neutraliteit verwachten en deze kan bv een accountant zijn. Laat makelaars hun geld verdienen zou ik zeggen, mits fair naar spelers en clubs toe. Helaas is deze wereld dat niet en zijn rechten en plichten nodig voor elke partij. Ook wanneer een club een 5 jarig contract openbreekt om met 2 jaar te verlengen dan zou dit uiterlijk begin 4e contractjaar moeten ingaan en dan ook afhankelijk van koopprijs salaris leeftijd en marktwaarde van de speler een salarisverhoging van plm 30% als regel in nederland. Nationaal en internationaal geregeld want monopolie moet worden tegengegaan en kleinere Europese clubs meer houvast moet worden geboden om hun spelers iets langer te mogen vasthouden om sportief ook een beetje mee te doen. Al is het ook zo dat onze clubs snoepen van de kruimels van de tafels van bv de PL en daar ook dankbaar voor mogen zijn maar uiteindelijk wilt club en supporter sportief presteren. Dit is mijn diversiteit meer variatie in competitie, een andere en deze is geen marxisme.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen