Duitse media begrijpen niets van transfersom van aanstaande Ajax-aankoop: 'Dit is ongelofelijk'

3 augustus 2023, 13:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat zich spoedig versterken met Diant Ramaj. De reservedoelman van Eintracht Frankfurt staat op het punt om de overstap te gaan maken naar Amsterdam en moet zo’n acht miljoen euro kosten. Dat bedrag kan met bonussen zelfs oplopen naar tien miljoen euro, en daar is men in Duitsland ontzettend van geschrokken.

De 21-jarige Ramaj keepte in zijn tijd bij Frankfurt slechts twee keer in de Bundesliga. Ook aankomend seizoen is er voor de Duitse keeper weinig zicht op speeltijd, want Kevin Trapp is de onbetwiste nummer één bij die ploeg. Desalniettemin kan de nummer zeven van de Bundesliga van het afgelopen seizoen mogelijk een behoorlijk bedrag gaan vangen voor de goalie.

Artikel gaat verder onder video

Het Duitse Kicker vindt dat ronduit opmerkelijk. “Sorry, wat? Je leest het goed”, begint het Duitse sportmagazine. “Het genoemde bedrag komt overeen met de informatie. Na een vaste som van acht miljoen euro kan er twee miljoen euro aan bonussen binnenstromen. En dat voor een doelman die twee keer op doel heeft gestaan in een Bundesliga-wedstrijd. Mislintat neemt een zeker risico”, is Kicker stellig.

Desondanks lijkt Ajax dus zaken te gaan doen met Ramaj, die persoonlijk al rond is met de Amsterdammers. “Hij staat bekend om zijn moedige speelstijl. De speelminuten die nodig zijn voor zijn verdere ontwikkeling zijn in Amsterdam echter ook geen garantie”, gaat Kicker verder. Ook Frankfurter Rundschau trekt de wenkbrauwen op. “Je mond valt open van verbazing. Op de een of andere manier is dit ongelofelijk. Ramaj is amper bekend bij het grote publiek”, schrijft dat medium.

De marktwaarde van Ramaj ligt rond de 750.000 euro. Daardoor ziet Frankfurter Rundschau de transfer als een nog grotere verrassing. “Slechts vier Duitse keepers waren ooit duurder (Marc-André ter Stegen, Manuel Neuer, Bernd Leno en Trapp, red.).”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet gewoon Nick olij halen inplaats van Ramaj Die heeft nog niets laten zien op hoogste niveau 2 wedstrijden alleen en rest bank zitten En 10 miljoen kost plus bonus erbij nog

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik geloof nog steeds niet dat de bedragen kloppen die rondgaan. Je geeft zulke bedragen niet uit aan een reservekeeper. En zelfs als de TD van Ajax dat wel van plan is dan is er toch een helder denkende RVC (Van Halst) die er zit om het bedrag ook te beoordelen om tot de conclusie te komen dat het bedrag wel erg hoog is?

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We wachten maar af. Er worden al zoveel verschillende dingen en meningen gezegd en geschreven ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen