Driessen: ‘Normaal heeft Ajax daar patent op, maar tegenwoordig moet je in Eindhoven of Rotterdam zijn’

31 augustus 2023, 08:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen heeft woensdagavond genoten van het optreden van PSV in de return tegen Rangers FC in de play-offs voor de Champions League. De Eindhovenaren waren, na het 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd in Glasgow, op eigen veld een paar maatjes te groot voor de nummer twee van Schotland (5-1). Driessen is na de Eindhovense kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League vooral lovend over Peter Bosz.

Bosz werd eerder dit jaar nadrukkelijk genoemd als de mogelijke nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester stond in het verleden al voor de groep in Amsterdam en velen zagen in hem de meest logische keuze om John Heitinga te vervangen. Ajax ging echter niet voor de komst van Bosz, maar stelde Maurice Steijn aan. Bosz tekende op zijn beurt in Eindhoven. Het huwelijk tussen PSV en de Apeldoorner is vooralsnog een groot succes. In de Eredivisie is PSV nog zonder puntenverlies en het kwalificeerde zich woensdagavond dus voor de groepsfase van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

“Het vertrouwen in de speelstijl, die Bosz voorstaat, zal na de 5-1 tegen Rangers FC alleen maar groeien. De trainer is afhankelijk van de aanwezige kwaliteiten, maar de invloed van Bosz valt niet te onderschatten”, schrijft Driessen in zijn ‘analyse’ bij De Telegraaf over de ontmoeting in het Philips Stadion. “Hij spotte met de internationale voetbalwetten door volledig voor zijn eigen offensieve filosofie te gaan. Bosz offerde in de achterste linie een pure verdediger op voor een voetballende middenvelder”, doelt Driessen op het besluit van Bosz om André Ramalho uit de basisploeg te laten en Jerdy Schouten achterin naast Olivier Boscagli te posteren.

De keuzeheer koos voor Schouten als centrumverdediger om in balbezit een extra man op het middenveld te creëren. “Logischer en dichter bij de Hollandse School krijg je het niet”, stelt Driessen. “Normaal heeft Ajax daar patent op, maar tegenwoordig moet je in Eindhoven of Rotterdam zijn om zulk voetbal te zien. Niet voor niets spelen PSV en Feyenoord in de Champions League. Met de basisplaats van Schouten in het hart van de defensie in plaats van Ramalho viel de voetbalpuzzel van Bosz in elkaar. Met als gevolg de eerste kwalificatie voor het hoofdtoernooi sinds 2018.”

Uitgaande transfers bij PSV

Driessen is erg benieuwd naar wat de slotfase van de transferwindow in petto heeft voor PSV. De Eindhovenaren willen zich nog graag op meerdere posities versterken, maar zijn daarvoor wel afhankelijk van uitgaande transfers. Die lijken er nog wel te gaan komen. “Het ligt voor de hand dat Ibrahim Sangaré en Johan Bakayoko vertrekken. Zoals de ploeg van Bosz zich nu manifesteert valt een dergelijk verlies op te vangen. Al zou het vertrek van een groeibriljant als Bakayoko doodzonde zijn”, aldus Driessen. “Maar PSV moet het met twee vervangers kunnen rooien.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze koekwaus van een Driessen, zie maar weer zijn haat en nijd tegen Ajax,bij Ajax hoor je alleen maar negatieve gezeik van hem ,er klop volgens hem nooit iets bij Ajax ,Alles komt toch van Ajax af ,hoe je het weet of keert ,alles is afgekeken van de beste en mooiste stadion van Nederland, na-apen zijn de rest goed in ,Ajax wij zijn de beste

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Went

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driessen hou toch op ajax zwart te maken! psv goed ja in de voorhoeden van psv100% midden veld viel wel mee 50% achter hoeden de slechtste linie ongeveer 45 %. en psv moet echt een anderen doelman halen wat was hij slecht op de enkelen ballen die die kreeg. RANGERS .kregen 4 mogelijkheden om een doelpunt te maken. psv gefeliciteerd met het bereiken van de CL

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die kleuter van valetijn blijft maar schoppen tegen alles van ajax Gewoon bij pers de stadion verbeiden bij ajax Net als verweij zins de telegraaf de bons heeft gehad bij ajax schop valetijn tegen alles van ajax

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V en D, kinderachtig gedrag, zijn geen heren, zijn straatjournalisten, niveau stront, zijn opportunistisch, nu is alles bij van over Ajax niks, o wee als het anders uitpakt. Kale en Kokkie zijn door V en D niet te overtreffen in hun analyses, nog niet eens te benaderen.

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Driessen, hoe haal je het in je hoofd om negatief te spreken over Ajax? De godenzonen! De club van Nederland! Die zijn dat niet gewend Driessen. Dan trap je op tere zieltjes. Ik heb als Feyenoord fan zulke zware jaren gehad. Die arrogante Ajacieden (toen nog wel) lieten geen mogelijkheid liggen om Feyenoord te bashen. Nog een paar jaar dan zijn jullie het ook gewend. Tot dan succes! Een tip: lees de stukjes van Driessen niet, tenzij je ertegen kan.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies en toender tijd waren wij calimero's en het was niet waar als wij wat zeiden over de media. Nu een jaartje kritiek en ze zijn rijp voor het gekkenhuis

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ThommZzz, ik verheug me nu al op de zgn. "Klassiekers" (?) Ajax-Feyenoord, oh nee sorry Ajax-Feyenoord is geen klassieker meer, maar eerder is Ajax-PSV dat. Maar goed ik kan niet lang genoeg wachten op de Kuip en op de Arena.. Ajax is voor dit seizoen klaar om te presteren en zijn nog steeds de Godenzonen en ze zijn de langste deelnemer aan Europa en hebben de meeste Bekers van Europa behaald meer dan welk klupje van Nederland dit ooit kan realiseren, dus Ajax is De club van Nederland, sorry als ik op je tere zieltje trap. Houdoe.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als ajaxiet durf ik rustig te stellen dat valentijn 100prc gelijk heeft,je had bosz als ajax gewoon moeten oppikken maar dat paste niet bij sar en mislintat, ben bang dat de zelfde 2 ajax naar de rand van de afgrond duwen, cruijff draait zich nu nog om in zijn graf, met 2ede rang spelers gaat het niet lukken.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Groeten uit Ludogorets.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen