Daley Blind over Ajax: 'Dat begrijp ik tot op de dag van vandaag niet'

18 augustus 2023, 18:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Daley Blind vertrok vorig seizoen met een heel vervelend gevoel bij Ajax. Toch kondigt de linkspoot nu al aan dat hij in de toekomst zal terugkeren in de Johan Cruijff Arena. “Ik weet zeker dat ik in een voetbalrol of een andere rol nog terugkeer bij Ajax.”

Dat vertelt Blind in een uitgebreid interview in De Volkskrant, waarin hij (nogmaals) terugblikte op zijn pijnlijke exit bij Ajax. “Ik had gehoopt dat de clubleiding iedereen aan tafel zou zetten om tot een oplossing of in ieder geval nader tot elkaar te komen. Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dat niet is gebeurd”, aldus de achterhoedespeler van inmiddels Girona, die destijds over hoop lag met trainer Alfred Schreuder. Een oplossing werd er, behalve het ontbinden van het contract, niet gevonden.

Artikel gaat verder onder video

“Het heeft me lang pijn gedaan hoe alles is gegaan. Nog steeds eigenlijk, als ik eraan denk. Ik heb daar nachten van wakker gelegen. Dat je als jongen van de club via de achterdeur weg moet. Zonder enige echte communicatie”, aldus Blind, die het vertrek wijdt aan de gang van zaken onder Schreuder. “Dat is niet zo als je ineens de vijfde linksback wordt en volstrekt genegeerd wordt door de trainer. Ik heb bij Bayern bewezen dat ik prima kan omgaan met een reserverol.”

Blind hoopt dus op termijn nog terug te keren bij Ajax, waar inmiddels ook al heel veel is veranderd in de trainersstaf en ook verder binnen de club. “Mijn deur staat voor Ajax altijd open, de meeste mensen door wie ik de keuze moest maken om te vertrekken, zijn weg. Maar dat was niet eens het relevantst. Ik kan de strijdbijl heus begraven. Ik heb Van der Sar later ook nog weleens gesproken. Ik ben niet Ajacied vanwege de mensen die er werken, maar om de club zelf. Dat gaat nooit weg.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dankzij de typische voetbalvader Danny Blind en een groot gedeelte van de schaamteloos de hielen van de familie Blind likkende media is dit zo’n groot verhaal geworden. De feiten waren en zijn dat Blind jr het al een paar jaar niet meer bij kon benen. Hij is lang in het zadel gehouden dankzij RvC lid Blind Senior. De familie Blind (en makelaar) dacht vervolgens bijdehand te zijn en een lange neus naar Ajax te maken door hem bij Bayern München naar binnen te loodsen. In München hadden ze echter na een paar weken al door dat hij het totaal niet meer bij kan benen. Ze wisten niet hoe snel ze weer afscheid van hem moesten nemen. Hij loopt nu bij Girona waar hij afgelopen weekend wederom liet zien dat hij dit seizoen zijn handen meer dan vol ze hebben om het niveau van deze middenmotor / degradatiekandidaat aan te tikken. In dat kader is het ook een compleet mysterie waarop Koeman hem nu weer heeft geselecteerd. Dat is lachwekkend.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen