'Ajax nadert akkoord voor minimaal 41 miljoen, Kudus nu echt op weg naar Londen'

23 augustus 2023, 21:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax en West Ham United staan volgens het Engelse the Athletic op het punt om een akkoord te bereiken over de transfer van Mohammed Kudus. Het laatste bod van de Conference League-winnaar van afgelopen seizoen zou 41 miljoen euro bedragen, een bedrag dat door bonussen nog met maximaal drie miljoen euro kan stijgen. Bovendien zou Ajax een doorverkoopclausule van tien procent hebben bedongen.

Kudus kan na Edson Álvarez de tweede speler worden die Ajax deze zomer voor the Hammers verruilt. De club van trainer David Moyes verkocht Engels international Declan Rice voor een recordbedrag aan stadgenoot Arsenal en herinvesteert de miljoenen die hij opbracht dus voor een groot deel in Amsterdam. West Ham troeft, mocht de deal er daadwerkelijk komen, onder meer competitiegenoten Brighton & Hove Albion en Chelsea af in de strijd om Kudus.

Artikel gaat verder onder video

Ajax haalde Kudus in 2020 voor een transfersom van negen miljoen euro op in Denemarken, waar hij speelde voor FC Nordsjaelland. In Amsterdam toonde hij zich multifunctioneel; de Ghanees speelde zowel op het middenveld, op de rechtervleugel als in de spits. Tot en met afgelopen weekend speelde Kudus in alle competities 86 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 24 keer scoorde en twaalf assists leverde. In zijn eerste seizoen won hij direct de dubbel, een jaar later kwam daar een tweede landstitel bij.

Volgens the Athletic heeft Kudus inmiddels ook een persoonlijk akkoord bereikt met West Ham. De speler zal in Londen een vijfjarig contract gaan tekenen met een optie voor een zesde seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik had verwacht dat ajax er meer uit zou trekken Maar een mooie bedrag

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien wel beter ook voor dit team. Remy alleen op de wereld omdat hij denkt dat i bij de grootste hoort.. lekker het bedrag pakken. Misschien is er nog wat te scoren en anders doen met wat we hebben.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel geld voor een sterk overschatte speler.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan vonden ze van Kökçü ook vandaar dat terechte lage transfer bedrag en feijenooit was het blijkbaar daar mee eens omdat het bedrag geaccepteerd werd 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen