'Ajax en West Ham mondeling akkoord over Kudus': Fabrizio Romano meldt exacte transfersom

25 augustus 2023, 15:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft volgens de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano een mondeling akkoord bereikt met West Ham United over de transfer van Mohammed Kudus. De journalist onthult vrijdagmiddag dat de Engelse club voor maximaal 45 miljoen euro opnieuw zaken doet met de Amsterdammers, maar zijn Duitse collega Florian Plettenberg komt met andere bedragen naar buiten.

De transfer van Kudus hing al langere tijd in de lucht en werd donderdagavond ook bevestigd door Ajax-trainer Maurice Steijn. Na de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd bij Ludogorets in de play-offs van de Europa League kon de oefenmeester niet langer ontkennen de Ghanees vermoedelijk zijn laatste minuten in het Ajax-shirt achter de rug had. Dat deed de 23-jarige aanvaller annex middenvelder overigens in stijl: hij produceerde een hattrick en werd daarvoor beloond met een publiekswissel.

Artikel gaat verder onder video

Romano schrijft vrijdagmiddag dat beide clubs inmiddels een mondelinge overeenstemming hebben bereikt. Nadat West Ham eerder deze zomer ook Edson Álvarez al weghaalde uit Amsterdam, volgt Kudus volgens de Italiaan op korte termijn zijn voorbeeld. Ajax kan volgens Romano maximaal 45 miljoen euro bijschrijven op de bankrekening. Ondertussen houdt de Duitse journalist Plettenberg (Sky) het op een transfersom van 43 tot 44 miljoen euro met nog maximaal drie miljoen euro aan bonussen. Beiden spreken in ieder geval van een doorverkooppercentage van tien procent dat Ajax bedongen zou hebben.

Zaterdag zal Kudus volgens de berichten de medische keuring in Londen ondergaan. Inmiddels is hij volgens Romano zelf al rond met The Hammers, die hem voor vijf seizoenen zullen vastleggen. De ondertekening van het contract zal volgens Romano 'de komende 48 uur' plaats gaan vinden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen