Ajax en Eintracht Frankfurt bereiken akkoord over Diant Ramaj; club doet over 'hoge' transfersom geen uitspraken

3 augustus 2023, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Diant Ramaj mag zich officieel speler van Ajax noemen. De Amsterdammers hebben donderdagmiddag een akkoord bereikt met Eintracht Frankfurt over een transfer van de 21-jarige keeper. Ramaj heeft een handtekening gezet onder een contract tot medio 2028.

Ajax bereikte al eerder een persoonlijk akkoord met de Duitse keeper. De club bevestigde donderdagmiddag de komst van de doelman zelf. Naar verluidt komt Ramaj, die tot slechts twee Bundesliga-optredens kwam in dienst van Frankfurt, voor zo'n tien miljoen euro (inclusief bonussen) naar Amsterdam. Duitse media schrokken eerder de dag van dit bedrag en denken dat Ajax veel te veel betaald. De club doet zelf geen uitspraken over de transfersom.

Artikel gaat verder onder video

Ramaj zal naar verluidt gaan fungeren als tweede doelman bij de Amsterdammers. Ajax beschikt op dit moment nog altijd over Geronimo Rulli, al wordt hij al een tijdje gelinkt aan een terugkeer naar Villarreal. De 39-jarige Remko Pasveer was vorig seizoen de tweede keus onder de lat, maar hij brak onlangs zijn middenhandsbeentjes en is een tijdje uitgeschakeld. Jay Gorter kreeg kortgeleden te horen dat hij speelminuten moet gaan opdoen bij een andere club.

Zodoende krijg Ramaj dus de voorkeur boven Nick Olij. De doelman van Sparta Rotterdam was een bekende van Ajax-hoofdtrainer Maurice Steijn, maar zal dus niet naar Amsterdam vertrekken. Ramaj is na Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic de derde zomeraanwinst van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Dirk57
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zijn bij Ajax knettergek geworden , n reserve keeper voor 10 miljoen !!

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

10miljoen wordt geroepen, maar zonder bewijzen. Op andere sites praten ze over 3 tot 4 miljoen en bonussen.. maar wat die bonussen inhouden en of die wel realistisch zijn? Misschien is dat wel als hij het hele seizoen speelt, Ajax de EL wint, Kampioen wordt met hem als vaste doelman.. dingen die misschien niet eens gebeuren. 3/4 miljoen voor een keeper die vaste waarde is bij Jong Duitsland vind ik geen raar bedrag.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien dat hij (alsnog) de vervanger kan zijn van Rui ? ? Wordt vervolgt !

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

10 miljoen voor een wisselkeeper met amper ervaring? Rulli was goedkoper als eerste keeper met 8 miljoen. Had liever Gorter gezien als tweede keeper. qua leeftijd maakt het amper uit

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen