Witte rook in De Kuip: Feyenoord kondigt komst Calvin Stengs aan

26 juli 2023, 14:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord heeft woensdagmiddag de verwachte transfer van Calvin Stengs officieel bevestigd. Met een foto op Twitter hintte de landskampioen al op de aankondiging, een even later gepost filmpje waarin de speler neemt de laatste twijfels definitief weg. Op de eigen website bevestigt Feyenoord even later dat Stengs een contract voor vier seizoenen zal gaan ondertekenen.

De komst van Stengs hing al even in de lucht. Waar de oud-speler van AZ eerder nog op weg leek naar Royal Antwerp FC, de club die hem afgelopen seizoen huurde van zijn Franse werkgever, werd maandag duidelijk dat Feyenoord de deal met de Belgische kampioen wilde gaan kapen. Met de aanwezigheid van Arne Slot, die bij AZ succesvol samenwerkte met Stengs, had de club een extra troef in handen die uiteindelijk mede heeft geleid tot een hereniging.

Artikel gaat verder onder video

Stengs reageert op de website van zijn nieuwe werkgever verheugd op zijn terugkeer in Nederland én de hernieuwde samenwerking met Slot: "Het voelt goed om het Feyenoord-shirt te dragen", wordt hij geciteerd. "Er zijn hier veel mooie uitdagingen om naar uit te kijken. Daarnaast ben ik al goed bekend met de manier van spelen onder Arne Slot, wat zal helpen om me sneller aan te passen", verwacht Stengs. Als speler van AZ maakte het stadion van zijn nieuwe club al een grote indruk op Stengs. "Ik kijk er ook enorm naar uit om in De Kuip te spelen. Het gaf mij altijd al een bijzonder gevoel als ik dit stadion binnenliep. Dat zal vanaf nu als Feyenoorder alleen nog maar specialer zijn."

Na Thomas van den Belt, Thomas Beelen (beiden PEC Zwolle) en Ramiz Zerrouki (FC Twente) is Stengs de vierde grote aanwinst voor de kampioen van Nederland deze zomer. Buiten het genoemde viertal nam de club ook reservedoelman Timon Wellenreuther definitief over van het Belgische Anderlecht en trok de club de talentvolle Antef Tsoungui (Brighton) transfervrij aan. Yankuba Minteh (Newcastle United) kwam op huurbasis naar De Kuip. Feyenoord lijkt nog niet klaar op de zomerse transfermarkt. De club is volgens diverse media ook dichtbij de komst van spits Ayase Ueda (Cercle Brugge). Daarnaast is Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb) nog altijd in beeld als vervanger van de naar Sevilla teruggekeerde Oussama Idrissi.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We gaan het zien of het een schot in de roos is . Welkom

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet of dit een geweldige match is. Stengs is een wat dromerige en quasi ongeïnteresseerde speler. Als hij de harten in de Kuip wil veroveren zal er wat meer pit in moeten denk ik.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

NICE NICE!!! Laat maar zien wat je kan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen