Van der Gijp bespreekt mogelijkheid tot voortijdige exit bij Vandaag Inside

14 juli 2023, 13:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

René van der Gijp sluit niet uit dat hij voortijdig stopt met Vandaag Inside. De analist tekende, evenals Johan Derksen en Wilfred Genee, in mei nog een contract voor twee jaar met een optie voor een derde jaar. Van der Gijp heeft bij Talpa-baas John de Mol echter aangegeven niet zeker te weten of hij het contract uitzit.

"Ik heb heel eerlijk tegen De Mol gezegd toen ik dit contract tekende: 'Luister, ik teken nu ook iets waarvan ik niet weet of ik het vol kan houden'", vertelt Van der Gijp bij de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Laten we dat gewoon bekijken. Als ik op een gegeven moment zeg: 'Ik ben er helemaal klaar mee'… Hij zegt: 'Dan ga je er gewoon twee weken tussenuit, dan zetten we er een ander neer'."

Artikel gaat verder onder video

De sfeer rondom het programma vindt Van der Gijp vrij apart. "Ik vind het wel gek dat ik twaalf maanden met twee mensen aan tafel zit die niet idioot veel met elkaar hebben. Dat is best gek. En lang. De ene komt om 21.20 uur binnen (Genee, red.) en zegt alleen maar 'hey', dat is dan de begroeting, en die ander (Derksen) zegt niks. Dus dat is best gek", vertelt Van der Gijp lachend.

Toch ziet hij zichzelf niet snel achter de geraniums zitten. "Je moet toch iets doen. Het is niet voor niets dat Kees Jansma, Jack van Gelder en Johan nog aan het werk zijn. Die moeten er niet aan denken om dalijk thuis te zitten en niets omhanden te hebben. Wat moet je dan doen?"

Wanneer is Vandaag Inside weer op tv?

Momenteel is Vandaag Inside met zomerstop en is Hélène Hendriks op het tijdslot te zien met De Oranjezomer. Derksen, Genee en Van der Gijp zijn per maandag 14 augustus weer iedere werkdag te zien op SBS6. Er is één verschil met het afgelopen seizoen: op vrijdagavond is geen sprake meer van een extra lange uitzending.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Dorp
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat een onnozelheid van vdGijp om zich te vergelijken met gevestigde sportverslaggevers die echt iets hebben betekend voor de sport. Als je jezelf niet kietelt doet niemand het. Wat een misplaatste selfkicker!

Evera003
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Niet erg, dan maar weer Jan Boskamp, zal een goede zet zijn!

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind het programma leuker toen het nog over voetbal ging . Nu is het de Derksen show , en zijn mening word je eigenlijk door je strot geduwd . Geen enkele vorm van tegengas vanuit Genee of Gijp . Gaat eigenlijk nergens over , kun je zien hoe de kwaliteit nu is op de tv , als dit programma gigantisch scoort bij de mensen . Komt gewoon door gebrek aan iets beter jammer genoeg . Daarom gaat het ook zo goed bij die streamers zoals een Netflix. En Gijp dit niet kunnen volhouden ?? Moet zich eigenlijk schamen , een normaal persoon moet ook elke dag naar zijn werk toe , en dan ook nog eens veel vaker meer uren , en wat zeker is voor veel minder geld . Luxe probleem deze man.

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

alle streamers zitten in de financieele problemen, je lult net zoals vd Gijp dus, {ik geef wél tegengas dus !}

Jacques Koopmanschap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is opvallend dat van der Gijp stilvalt als de politiek aan de orde komt. Dan praat hij nauwelijks mee.

Cobus Robijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Probeer maar eens tussen Derksen en Raymond Mens te komen.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zwaar overschatte praatjesmaker zonder eigen mening

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het voor het grootste gedeelte eens met de reacties hier maar hoop dat " Gijpie" het ook leest dan trekt ie hopelijk zijn conclusie. Langer dan 3 min. luisteren naar hem trek ik al niet meer.

huub schreurs
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is niet erg . Goeie kerel maar niet de man die constructief iets kan vertellen, meestal een beetje warrig en onduidelijk. Brengt wel een lollige noot in het debat

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Sinds ze dagelijks op de buis zijn...oke, op het weekend na dan, is het programma niet het kijken meer waard, mijns inzien dan. Er zijn 100.000den het met mijn mening oneens, als je naar het aantal kijkt die er nog wel naar kijken. Rene kan alleen maar "serieus" meelullen als het over voetbal gaat, bij andere sporten zelds dat niet eens. Dan weet hij de hoofdzaken die in de krant staan, verder heeft hij geen inbreng. En zaken die helemaal niet over sport gaan, kan hij alleen melden dat het wel meevalt en dat we maar moeten afwachten.

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ranzigheid en sex, weet ie ook veel van

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen