Opmerking Rutger Castricum over vrouwenvoetbal valt verkeerd bij Estavana Polman: 'Nu doe je lelijk'

13 juli 2023, 17:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Tijdens De Oranjezomer heeft Rutger Castricum zijn ongezouten mening gegeven over het niveau van het vrouwenvoetbal. De presentator komt met klare taal, en kan vervolgens niet op bijval rekenen van mede-tafelgast en handbalster Estavana Polman.

In eerste instantie vertelt Helene Hendriks dat zeven van de tien Nederlanders vrouwenvoetbal nog altijd achterstelt ten opzichte van mannenvoetbal. De presentatrice is benieuwd hoe dit zit met handbal, waarna Polman tekst en uitleg doet.

Artikel gaat verder onder video

Nadat Polman een aantal minuten heeft gesproken over de situatie van de handbalwereld, haakt Castricum in. “Handbal is voor mannen in Nederland niet een volkssport, voetbal daarentegen wel. Ik heb 25 jaar gevoetbald en ben nu 44 jaar, maar ik vind het nu best wel lekker om naar vrouwenvoetbal te kijken”, begint hij bij De Oranjezomer. “Omdat ik dan denk: wat zij doen, kan ik ook”, gaat Castricum vervolgens verder, waarna Polman hem met een mond vol tanden aanstaart.

“Dat is wel een beetje lelijk”, antwoordt de handbalster. Castricum probeert vervolgens zijn mening wat te verhelderen. “Dat niveau houd ik nog bij. Vijf keer overspelen, één schot op doel en het is altijd een goal. Ik mag het niet meer zeggen, maar ik kan er niet meer naar kijken” Polman is het hier niet mee eens. “Nu doe je lelijk! Dan zapp je toch lekker verder. Ze (voetbalvrouwen) trainen net zoveel, en met dezelfde energie.”

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Och Estavana gaat huilen omdat Rutger een andere mening heeft. We hebben in dit land vrijheid van meningsuiting Estavana. Maar in deze tijd kan je niet je mening meer zeggen lijkt het.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben ik een deel met je eens maar je kan ook dingen zeggen of kenbaar maken met nog een beetje fatsoen in je donder maar dat is momenteel in Nederland helemaal ver te zoeken

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is waar

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is ook geen hoogstand voetbal Oefenen tegen 4 5 klasse Achter gesloten deuren Nip winnen Tegen een tweede of eerste klasse hadden ze dik verloren

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De manier waarop iemand het brengt kun je wat van vinden, maar inhoudelijk klopt het gewoon.

Ben van Beugen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die meiden doen hun best maar vergeet niet zei hebben n andere lichaam bouw (bekken) dat veranderd de beweging

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen