Officieel: Dusan Tadic verlaat Ajax na vijf seizoenen

14 juli 2023, 21:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Dusan Tadic (34) vertrekt bij Ajax. De club maakt vrijdagavond bekend dat het meewerkt aan "het verzoek van de speler om de lopende arbeidsovereenkomst te ontbinden", zo melden de Amsterdammers in een officiële verklaring.

Met de bekendmaking van het nieuws komt een einde aan drie dagen vol speculatie over de toekomst van de routinier. Tadic meldde zich deze week weer op de club na zijn vakantie, maar ontbrak zowel donderdag als vrijdag op de training. In plaats daarvan sprak hij in aanwezigheid van zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic met directeur voetbalzaken Sven Mislintat over de ontbinding van zijn tot medio 2024 lopende contract in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Op de clubsite reageert Tadic op zijn vertrek na vijf uiterst productieve seizoenen in de Johan Cruijff Arena, waarin hij zich elk jaar tot MVP van de Eredvisie mocht kronen. "Het besluit om de club te verlaten is een hele lastige geweest. Ik denk echter dat dit het goede moment is, ik heb het gevoel dat het niet alleen voor mij maar ook het beste voor de club is om een nieuwe start te maken", wordt de Servische aanvaller geciteerd. Ondanks de berichten van de afgelopen dagen kijkt hij met voldoening terug op zijn tijd in Amsterdam: "Ik wil alle fans dan ook enorm bedanken voor de fantastische tijd die ik hier heb gehad. Wat mij betreft is dit overigens geen definitief afscheid, ik blijf voor altijd Ajacied en hoop in de nabije toekomst in Amsterdam terug te keren in een andere rol, als trainer", loopt hij vooruit op de afspraak die hij had om na het beëindigen van zijn loopbaan als trainer verder te gaan bij Ajax.

Ook Mislintat komt op de clubsite aan het woord. "Dusan heeft ons te kennen gegeven dat hij zijn lopende contract hier in Amsterdam wilde beëindigen", begint de Duitser. "Sinds zijn komst in 2018 heeft hij jaar in jaar uit laten zien hoe belangrijk hij was voor het team, zowel binnen als buiten het veld stond hij er als een echte leider. Ook het afgelopen jaar stak hij met zijn statistieken boven iedereen uit en sinds zijn komst naar Amsterdam miste hij geen enkel competitieduel", haalt Mislintat een opmerkelijke statistiek aan. De Duitse beleidsbepaler zegt het te betreuren dat Tadic de deur in de Johan Cruijff Arena (voorlopig) achter zich dichttrekt en spreekt van "een aderlating" voor de nieuwe trainer Maurice Steijn. Toch is ook wat Mislintat betreft het afscheid slechts tijdelijk: "Ajax heeft eerder met hem contact gehad over een vervolg van zijn carrière met betrekking tot het trainersvak, we hebben hem laten weten dat de deur wat dat betreft zeker voor hem open blijft staan."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen de beste speler van Ajax, maar ook de beste speler van de Eredivisie vertrekt. Een absolute prof hoe hij aan het einde van zijn loopbaan nog alles eruit wil halen. Hij heeft Ajax hoogstpersoonlijk de afgelopen jaren weer op de kaart gezet in Europa. Ik heb genoten van hem en zijn kwaliteiten.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een absolute prof is iemand die met zijn taak bezig is en niet met randzaken zoals het transferbeleid. Het is kinderachtig gedrag van hem na één mislukt seizoen. En afgelopen seizoen was hij niet meer de beste speler van de Eredivisie.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met zijn gedrag zou ik hem echt geen 'absolute prof' noemen...

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat je club maar in de steek, Ouwe Toneelspeler! Besiktas voorronde conference league, Ajax Europa League. Dat is geen sportieve verbetering. Elk nadeel heb zn voordeel: Wordt het iig sportiever op het voetbalveld zonder Tadic.

De kikker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een heel eng en misselijkmakend ventje maar een strijder die alles geeft voor zijn club. Succes!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk opgerot die matennaaier ! En nu maar hopen dat het geen kopieergedrag gaat worden in 020.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doe ze bij jou cluppie ook hoor want om te winnen is alles toegestaan toch tegenwoordig in het betaald voetballen of zijn ze bij jou club allemaal engeltjes in het veld Dat betekent niet wat de heer tadic deed dat ik dat goed wil praten zeker niet niet mijn soort voetbal namelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen