'Nieuwe spelregel van Wenger wordt getest in Nederland'

2 juli 2023, 13:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De FIFA denkt na over een aanpassing van de buitenspelregel. De wereldvoetbalbond heeft groen licht gegeven voor experimenten waarbij er pas sprake is van buitenspel wanneer het volledige lichaam van een speler achter de laatste verdediger staat. Volgens DirectTV Sports gaat er op termijn in Nederland geëxperimenteerd worden met de nieuwe regel.

De eerste experimenten zouden plaatsvinden in Zweden. Daar wordt de regel getest in de Onder 21-competities bij de mannen en de Onder 19-competities bij de vrouwen, schrijft DirectTV Sports. Daarna zouden tests in Italië en Nederland op het programma staan. Hoe die er precies uit komen te zien, is onduidelijk.

Artikel gaat verder onder video

Een woordvoerder van de KNVB kan aan FCUpdate niet bevestigen dat er inderdaad tests in Nederland zullen plaatsvinden met de nieuwe buitenspelregel, al beaamt hij wel dat er momenteel al wordt geëxperimenteerd met verschillende aangepaste spelregels, zoals zuivere speeltijd.

Wenger
Voormalig Arsenal-trainer Arsène Wenger is de architect van de nieuwe buitenspelregel. Hij deed het voorstel in maart 2021 al aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino en hoopte eigenlijk dat de regel van kracht zou zijn op het WK 2022, maar dat bleek te ambitieus.

Op dit moment staat een speler buitenspel als hij met minstens één lichaamsdeel waarmee hij de bal mag spelen voor de laatste verdediger staat. De VAR buigt zich soms over minimale marges om te bepalen of iemand buitenspel staat. Wenger hoopt dat zijn aanpassing zorgt voor minder spelvertraging en tegelijkertijd het voordeel aan de aanvallende ploeg geeft.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen