Mike Verweij en Valentijn Driessen hakken (weer) in op Sven Mislintat: 'Zelfs een blinde zag dit aankomen'

28 juli 2023, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/De Telegraaf

Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn nog altijd niet overtuigd door Sven Mislintat. De journalisten van De Telegraaf tonen zich deze zomer geregeld criticasters van de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf spreken ze hun verbazing uit over het uitblijven van een opvolger van Jurriën Timber.

"De absolute topprioriteit voor Ajax is een goede rechter centrale verdediger, een vervanger van Timber. Ik vind het heel gek dat Ajax die nog niet heeft, want een blinde kon zien dat Timber zou vertrekken", zegt clubwatcher Verweij. "Daar moet je gewoon op anticiperen en dat kon je in juni al doen, door met spelers in gesprek te gaan. Twee weken voor het begin van de competitie heeft Ajax de selectie nog lang niet compleet."

Artikel gaat verder onder video

Verweij roept in herinnering dat Mislintat rond het vertrek van trainer John Heitinga aangaf de selectie vroeg in de voorbereiding rond te willen hebben. Daar zou trainer Maurice Steijn ook bij gebaat zijn, weet Verweij. "Steijn heeft nog nooit een topclub getraind en bij Ajax kun je zomaar op straat staan als je drie van de eerste vijf wedstrijden niet wint. Mislintat moet Steijn helpen en dat doet hij gewoon niet op dit moment."

Driessen trekt soortgelijke conclusies als Verweij. "Onze vriend Mislintat heeft gezegd dat hij vanaf januari al bezig is. De afspraak met Timber om deze zomer mee te werken aan een transfer is vorige zomer al gemaakt. We zitten nu nog te wachten op die Kroaat (Josip Sutalo, red.). Tot nu toe is Mislintat geen dealmaker gebleken."

In de nieuwste FCUpdate Podcast wordt vanaf minuut 24.14 besproken hoe Ajax ervoor staat. De podcast is hieronder te beluisteren via Spotify, maar ook op YouTube.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

martienis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga eens iets nuttigs doen driessen en verwei wat een stelletje niks nutters zeg alleen maar zeiken over ajax ze hebben niet meer als eerste het nieuws daarom zijn die niks nutters aan het zeiken over ajax

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mike Verweij.. wat zou de vlag uit gaan als die man ontslagen wordt.

Stonecity
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persbericht Ajax: Vanwege het ontstaan van een ontwrichte werksituatie heeft Ajax uiteindelijk moeten besluiten om Verweij vrij te stellen van zijn taken als “ clubwatcher” van Ajax en wenst hem , en zijn trouwe mentor Valentijntje in zijn kielzog, veel succes in het vervolg van hun carrière. Zodra een geschikte en objectieve opvolger bekend is, zullen wij dit bekend maken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alle ajacieden zullen wel weer over me heen vallen . Maar dit is wat de media doet als het niet goed gaat . Als je op dit moment kijkt naar ajax geeft het verder ook niet echt hoop dat het snel beter zal worden . Wat deze 2 nu benoemen zijn gewoon feiten of je het nu wel of niet leuk vind . De gemiddelde ajacied denkt nog steeds dat de problemen zo zijn opgelost en ajax nog steeds de beste club is . Maar dat is allang de realiteit niet meer . En als iemand dat zegt komt het keihard aan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen