Josko Gvardiol naar Manchester City: duurste verdediger aller tijden

5 augustus 2023, 11:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Josko Gvardiol maakt de overstap van RB Leipzig naar Manchester City. De regerend kampioen van de Premier League maakt zijn komst zaterdagochtend officieel bekend. Vermoedelijk gaat het om een recordsom voor een verdediger: voor negentig miljoen euro wordt hij de duurste verdediger ooit.

Manchester City bevestigt de transfersom niet, maar Fabrizio Romano meldde in een eerder stadium dat de club een bod van negentig miljoen euro plus bonussen én een doorverkooppercentage had neergelegd. Met die transfersom zou Gvardiol de opvolger worden van Harry Maguire als duurste verdediger ooit. Maguire stapte in 2019 voor 87 miljoen euro over van Leicester City naar Manchester United.

Artikel gaat verder onder video

De 21-jarige Gvardiol had een contract tot medio 2027 bij Leipzig en tekent nu voor vijf seizoenen in het Etihad Stadium. Hij werd ook gevolgd door Chelsea en werd in de winter nog in verband gebracht met Manchester United. De 21-voudig international van Kroatië speelde 87 officiële wedstrijden sinds hij in 2021 overkwam van Dinamo Zagreb. Toen betaalde Leipzig een kleine 19 miljoen euro voor de verdediger.

Benieuwd naar de top 10 duurste centrale verdedigers aller tijden? FootballTransfers zet ze op een rij.

Leipzig zag deze zomer met Dominik Szoboszlai (Liverpool, 70 miljoen euro) en Christopher Nkunku (Chelsea, 60 miljoen) al twee grote sterren vertrekken en wordt nu dus verder uitgekleed. Wel versterkte de Bundesliga-club zich met Loïs Openda, Christoph Baumgartner, Benjamin Sesko, Nicolas Seiwald, El Chadaille Bitshiabu, Leopold Zingerle (transfervrij), Xavi Simons en Fábio Carvalho (beiden huur).

Gvardiol is pas de tweede aanwinst van Manchester City deze zomer. Eerder werd Mateo Kovacic overgenomen van Chelsea.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen