KNVB neemt harde maatregelen tegen homofobe spreekkoren in stadions

10 juli 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De KNVB komt met strenge maatregelen tegen homofobe spreekkoren in het betaald voetbal. Dat maakt de voetbalbond maandag bekend in een persbericht. Bij aanhoudende spreekkoren kan een wedstrijd voortaan gestaakt worden.

Vanaf het begin van het volgende seizoen zal de stadionspeaker bij homofobe spreekkoren - die gericht zijn op het individu en repeterend plaatsvinden - een waarschuwing uitdelen aan de daders. Mochten supporters na twee waarschuwingen nog doorgaan met het beledigen van een persoon middels homofobe spreekkoren, wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd.

Artikel gaat verder onder video

De KNVB probeert hiermee hard op te treden tegen spreekkoren in stadions, die afgelopen seizoen veelvuldig te horen waren. Zo kreeg PSV-speler Xavi Simons veel homo-spreekkoren naar zich toe. Als iemand dit volgend seizoen opnieuw doet, krijgt die persoon een stadionverbod van maximaal achttien maanden.

“Voetbal is voor iedereen en van iedereen. Daar horen geen spreekkoren bij waarin het woord homo als scheldwoord wordt gebruikt. Gezamenlijk hebben we die grens getrokken. De stappen die we nu zetten, zullen we evalueren om te bekijken of ze het gewenste resultaat opleveren”, geeft Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, aan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is een goed besluit. Maar geldt het ook voor racistische spreekkoren? Want racisme in het voetbal is erg

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op zich goed om iets te doen alleen de knvb komt weer met staken /stil leggen . Nou daar hebben weer helemaal niks aan . Wil je dingen veranderen zul je harder moeten en vooral kunnen straffen ,en meldingsplicht /controle En dan nog zal je altijd 1 malloot er tussen hebben zitten . Nu is het straks ik roep iets , krijg op zijn hoogst een verbod, maar via via kom ik toch binnen . Dit vrouwtje heeft totaal geen weet hoe het allemaal gaat

Geus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persoonlijk hoop ik dat ze voornamelijk de spelers harder aan gaan pakken. Dan heb ik het over het het gerollebol en kaarten proberen aan te naaien. Dat wekt al veel irritatie! Dan begint er 1 te zingen. Rest volgt vanzelf. Dan ban je al 80% uit denk ik..

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas mevrouw van Leeuwen laat u weer blijken er geen verstand van te hebben met staken van wedstrijden als u deze kreten hoort, Racisme tolereert u dus wel of Joden. Alle kreten moeten het stadion uit wat het ook is en met tijdelijk staken help je niets. In geen een land zijn er van deze achterlijke plannen zoals in Nederland met dit zwakke KNVB bestuur. meer camera's in het stadion. Meer schreeuwende gasten minimaal duizenden euro's boete met stadionverbod met meldingsplicht voor zeker 10 jaar,

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die camera's zijn eral jaren . Als onder de raddraaiers bekend wordt dat je er niet meer weg komt . En dat je via beelden gewoon eruit gevist wordt omdat je wat roept of gooit Een verbod en meldingsplicht krijgt plus misschien nog geldboete ofzo . Dan verdwijnt het slechte gedrag rap Al zal je altijd sporadisch nog wel een gek blijven houden . Maar nu idd dus niks

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen