Kijkcijfers De Oranjezomer: Hélene Hendriks hoopte op een miljoen, hoeveel zijn het er echt?

4 juli 2023, 09:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Oranjezomer

Het SBS6-programma De Oranjezomer is maandagavond van start gegaan met een gemiddelde van 713.000 kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Presentatrice Hélène Hendriks zei in de uitzending gekscherend te hopen op een miljoen kijkers, maar zal met 713.000 ongetwijfeld blij zijn.

Tv-kenner Tina Nijkamp spreekt op Instagram van een 'mooie kijkcijferochtend' voor Hendriks en sidekick Özcan Akyol, die door Nijkamp een 'kijkcijfermagneet' wordt genoemd. Ze stipt aan dat het programma zo'n 100.000 kijkers meer heeft geboeid dan de eerste uitzending van voorgangers Marcel & Gijs op 5 juni.

Artikel gaat verder onder video

De Oranjezomer staat op de dertiende plaats van de lijst met meest bekeken programma's op maandag. De talkshow had meer kijkers dan Renze op RTL4 (530.000), maar minder dan Op1 op NPO1 (754.000).

De Oranjezomer wordt uitgezonden op het tijdslot van Vandaag Inside, dat momenteel op zomervakantie is. In het programma worden sport en actualiteit behandeld. Behalve Akyol waren maandagavond ook onder meer PSV-commissaris Klaas Dijkhoff en voetbaljournalist Noa Vahle aanwezig.

Kijkcijfers tweede uitzending (4 juli)

Ook de tweede uitzending van De Oranjezomer werd goed bekeken. Op dinsdagavond 4 juli stemden 733.000 kijkers af op de uitzending, wat een toename van 20.000 kijkers is ten opzichte van de vuurdoop. De Oranjezomer was dinsdag de best bekeken talkshow van Nederland. Op1 scoorde 719.000 kijkers op NPO1 en Renze boeite 588.000 kijkers op RTL4.

Hendriks zei te hopen op een miljoen kijkers:

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Cees Braat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze uitzending heb ik als zeer aangenaam ervaren. Helene is dan ook onberispelijk als Tv presentatrice.

EddydeKort20
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was maar een zeer matige vertoning in mijn ogen en dan zie je ook die gezichten allemaal weer die je bij VI ook ziet, gooi er nu eens de bezem door en laat eens wat andere komen om de zaak wat op te frissen! Ben maar weggezapt bij de eerste break, had het wel gezien!

larsko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft dit met voetbal te maken dan...?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen