Grote angst Johan Derksen komt uit: 'Dat is een heel gevaarlijke man'

20 juli 2023, 23:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de uitzending van De Oranjezomer van donderdagavond heeft politiek verslaggever Merel Ek haar medelijden met Johan Derksen uitgesproken. De analist geniet van een vakantie, nét nu Frans Timmermans heeft aangekondigd lijsttrekker te willen worden van de gezamenlijke lijst van de PvdA en GroenLinks tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van november.

Derksen is bepaald geen fan van de huidige Eurocommisaris, zo blijkt uit een opgeduikeld fragment uit een uitzending van Vandaag Inside waarin ook (inmiddels demissionair) minister-president Mark Rutte van de partij was. "Dat is een hele gevaarlijke man", zegt Derksen daarin. "Als hij de kans krijgt dan ontregelt hij het land nog erger dan Kaag ooit kan doen, die man moet boswachter worden!", fulmineert De Snor verder.

Timmermans lijkt de grootste kanshebber te zijn om de lijst van PvdA en GroenLinks bij de verkiezingen in november te gaan aanvoeren. De partijen slaan voor het eerst in de geschiedenis de handen ineen om het jarenlange teruglopen van de zetelaantallen een halt toe te roepen. De huidige fractievoorzitters Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) hebben al aangegeven af te zien van het lijsttrekkerschap. Volgens de NOS hebben zich buiten Timmermans nog geen andere kandidaten gemeld; op 4 augustus sluit de termijn waarvoor dat zou moeten gebeuren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar
Awaiting approval

Wat een klootzak is die Derksen, hij is zonder het te weten een volksmenner. Hoe weet hij NU al OF Timmermans gevaarlijk is. Mijn dringende vraag is: "Derksen is lid van de VVD, in elk geval fan van de VVD, waarom meldt hij zelf niet als lijstduwer van de VVD bijvoorbeeld ?". Alleen maar zeiken vanaf de zijlijn verder totaal geen betekenis voor ons land dat al in moeilijkheden is. Lekker gemakkelijk.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je blijkbaar niet of heel weinig vandaag inside kijkt waarom reageer je dan .want alles wat je zegt klopt niet . Ik ben het zeker niet altijd eens met derksen . En ik stem niet op de vvd . Maar derksen is vaak zat negatief over de vvd en zeker over rutte. Verder mag je een mening hebben over een politicus . Zeker als je een dagelijkse talkshow hebt . Niemand meer een mening lekker saai

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bent echt dommer dan ik dacht. Ik kijk al heel lang niet meer naar dat kermisprogramma, maar ik reageer op dit artikel. Jij behoort tot die domme piepeltje, die te stom is om door te denken. Je draait in alle bochten, altijd. Nu beweer je dat Derksen vaak (?) negatief over de VVD is ha ha ha, Derksen is VVD -fan alleen maar omdat hij door mazzel veel vermogend is. Voor Derksen is niemand goed genoeg, alleen Derksen zelf wel en Dijkhof Dijkhof Dijkhof. Nou Dijkhof is totaal niet te vereenzelvigen met Timmermans in dit geval. Timmermans heeft internationale statuur, mag Nederland trots op zijn en hij is een taalvirtuoos, Dijkhof spreekt misschien Duits omdat hij in Duitsland geboren en een tijdje getogen is. Derksen mag van mij elke keer in zijn talkshow blèren, maar doe het dan met respect en niet zo maar Kaag een "pleuriswijf" noemen. Laat die Derksen nou maar eens de politiek ingaan, lach je rot en laat hij maar lekker met zijn grafstem zijn liedjes op de radio presenteren. En jij moet niet overdrijven met je verdedigen van de VI-klanten inclusief Rutgertje. Fijne dag.

Andy050861
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien vergeten dat Timmermans de slachtoffers van MH17 heeft geschoffeerd en ook een overleden persoon met een boom op de auto heeft gebruikt voor eigen gewin. Dat we straks zonder boeren en vissers zitten en je huis moet herinrichten met een warmtepomp. In Brussel zijn ze blij dat hij weg is. Klimaatdrammer.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Caroline van der Plas dan maar i.p.v. Timmermans ? Internationaal zal men van haar schrikken als zij ergens verschijnt. Klimaat veroorzaakt nu al ellende genoeg, laat een klimaatdrammer maar komen, altijd beter dan een PM die last heeft van vergeetachtigheid en geen actieve herinneringen heeft.

Tonnie Mestrom
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Timmermans is een klootzak...ik vind dat hij veroordeeld moet worden...om ophitsing tegen Wilders...Wilders is de béste

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen