Feyenoord onderhandelt keihard over Geertruida: 'Zo'n directeur is Te Kloese niet'

7 juli 2023, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord is niet van plan om mee te werken aan het vertrek van Lutsharel Geertruida. De verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van RB Leipzig, maar de Rotterdammers geven voorlopig nul op rekest. Alleen voor de absolute hoofdprijs, naar verluidt een bedrag van zo’n veertig miljoen euro, zou hij mogen vertrekken.

Met die update komt Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan in de Kick-Off-podcast. “Feyenoord gaat er nog niet eens op in”, zei de journalist over het bod van RB Leipzig op Geertruida, dat zo’n twintig miljoen euro zou behelzen. Dat komt mede omdat Ajacied Jurriën Timber voor meer dan veertig miljoen euro naar Arsenal gaat. “En hij is geen basisspeler bij Oranje en Geertruida wel.”

Artikel gaat verder onder video

Die houding heeft ook te maken met de bedragen die RB Leipzig al ontving in deze transferwindow. Er werd al voor 130 miljoen euro aan spelers verkocht met Dominik Szoboszlai en Christopher Nkunku en daar komt met Joško Gvardiol vermoedelijk nog eens een bedrag van honderd miljoen euro bij. “Dus denkt Feyenoord: moeten wij Geertruida voor de helft van Timber verkopen? Feyenoord gaat er niet eens op in. Hij heeft drie maanden geleden bijgetekend. Hij is meer salaris gaan verdienen en behoort tot de best betaalde spelers van Feyenoord. Dus ze gaan er niet op in.”

Ook de constructie om hem te beloven volgend jaar mee te werken aan een transfer als hij komend seizoen nog bij Feyenoord blijft, ziet Van der Kraan niet snel gebeuren in De Kuip. “Zo’n directeur is Dennis te Kloese niet”, stelt Van der Kraan over de suggestie, die ze bij Ajax de laatste jaren vaak hebben gedaan. “Ook omdat er inflatie is op de voetbalmarkt. Iedereen had gedacht dat er wel een plafond zou zijn, maar alle prijzen gaan door het dak. En Feyenoord voelt zich sterk omdat het contract net verlengd is.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

De kikker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft zelf verlengd niet zeiken dus

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En weer kunnen ze niet in 010 zonder de Amsterdammers dus als een club voor 130 milj verkoop moet jezelf een speler die geeneens 40 milj waard is maar gaan betalen en dat van basisspeler oranje dat komt omdat de ligt geblesseerd is anders zat tie gewoon op de bank

78Rico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooiste stap naar RB als ze 35 aftikken laat Feyenoord hem gaan

78Rico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Duitsland zware competitie

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Red bull Leipzig, waar praten we over.. Als die een sterkhouder van Feyenoord willen hebben, zullen ze heel erg diep moeten gaan. 37,50 miljoen euro vast met bonussen en doorverkooppercentage, voor minder zou ik hem absoluut niet verkopen.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze moeten daar eens bij AJAX leren hoe men sportief omgaat met mensen, Spelers van AJAX hebben echt niet meer status dan die van PSV of Feyenoord of AZ. AJAX heeft zo'n status dat ze spelers bij AZ ophalen en moeten dan maar toezien dat spelers van PSV, Feyenoord, AZ voor een appel en ei verkocht worden terwijl ze zelf spelers verkopen die zoveel geld niet waard zijn. Zie van Beek o.a. en zo zijn er meer op te noemen die veel te duur zijn verkocht en totaal geen status in het buitenland hebben en allemaal mislukkelingen zijn. Ja het merk AJAX afwasmiddel heeft status over heel de wereld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen