Feyenoord heeft voor vierde keer beet en plukt Thomas Beelen weg bij PEC Zwolle

10 juli 2023, 19:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord heeft de transfer van Thomas Beelen maandag afgerond. De Rotterdammers bereikten eerder al een akkoord met PEC Zwolle over de overgang van de verdediger. De 22-jarige Beelen tekent in De Kuip een contract dat hem voor vier seizoenen aan zijn nieuwe werkgever bindt.

Beelen werd de afgelopen weken gelinkt aan meerdere clubs. Naast Feyenoord kon de verdediger ook rekenen op serieuze belangstelling van PSV, AZ en FC Twente. De keuze van de geboren Harderwijker is dus gevallen op de regerend landskampioen. Feyenoord betaalt volgens De Telegraaf minstens 2,7 miljoen euro. PEC heeft daarnaast bonussen en een doorverkooppercentage bedongen.

Artikel gaat verder onder video

"Feyenoord is een topclub in Nederland, vorig seizoen kampioen geworden en gaat de Champions League in. Het is snel gegaan voor mij, maar soms komen er kansen voorbij die je niet kunt laten liggen. Ik denk dat ik me nog goed verder kan ontwikkelen en kijk ernaar uit om hier mijn plekje te vinden", laat de aanwinst weten op de clubwebsite van de Rotterdammers. Eerder speelde hij ook bij FC Twente.

Feyenoord roerde zich deze zomer al behoorlijk op de transfermarkt. Zo kwamen Ramiz Zerrouki (FC Twente), Thomas van den Belt (PEC Zwolle) en Yankuba Minteh (gehuurd van Newcastle United) ook al naar De Kuip. Daar staat het vertrek van aanvoerder Orkun Kökçü naar Benfica tegenover. Daarnaast maakte Feyenoord maandagavond al bekend dat Lennard Hartjes komend seizoen op huurbasis zal acteren bij Excelsior.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt druk op het middenveld bij Feyenoord. Ben nog niet onder de indruk. PEC Zwolle speelt net wat minder aanvallend dan Feyenoord.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een verdediger

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen