Calvin Bassey verandert na 'meerdere gesprekken' van gedachten over toekomst

21 juli 2023, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax TV

Ajax houdt er steeds meer rekening dat er al na één jaar een einde komt aan de samenwerking met Calvin Bassey. De Telegraaf schrijft dat de 23-jarige centrale verdediger lijkt in te stemmen met een vertrek nu de interesse in hem toeneemt en hem duidelijk is gemaakt dat de kans op speeltijd klein is.

Bassey voerde afgelopen week meerdere gesprekken en kreeg te horen dat hij zowel op de positie van linker centrale verdediger als linksback geen eerste keuze is. Waar de verdediger zich na een moeizaam eerste seizoen in Amsterdamse dienst strijdvaardig toonde, lijkt hij inmiddels open te staan voor een zomers vertrek.

Artikel gaat verder onder video

Meerdere clubs hebben belangstelling voor Bassey, waarvan Fulham het meest concreet is. The Athletic onthulde deze week dat de Londense club een bod van 17 miljoen euro op de verdediger heeft uitgebracht. Volgens De Telegraaf zou Fulham uiteindelijk een bedrag van naar verluidt twintig miljoen euro voor hem over hebben. Daarmee zou Ajax de aankoopprijs van 23 miljoen euro bijna terugverdienen.

Bassey lijkt op de positie van centrale verdediger voorrang te moeten verlenen aan de pas zeventienjarige Jorrel Hato, die het afgelopen seizoen doorbrak bij Ajax. Hato kan eveneens als linksback uit de voeten. Owen Wijndal, Devyne Rensch en Anass Salah-Eddine kunnen daar ook spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hang de vlag uit als dit bericht waar is Hij is het niet en wordt het niet bij ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen