Officieel: Ajax haalt Urby Emanuelson na twaalf jaar terug

18 juli 2023, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Urby Emanuelson is terug bij Ajax. De oud-middenvelder van de club gaat fungeren als assistent-trainer van de Jong-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft de club dinsdagochtend bevestigd via de officiële kanalen. De inmiddels 37-jarige oud-prof was nadat hij in 2021 zijn schoenen aan de wilgen had gehangen assistent-trainer bij FC Utrecht.

Emanuelson wordt bij Jong Ajax na Yuri Rose de tweede assistent van hoofdtrainer Dave Vos, die werd aangesteld nadat John Heitinga afgelopen seizoen was doorgeschoven naar de hoofdmacht. Vos presenteerde naar behoren en kreeg onlangs te horen dat hij ook komend seizoen aan het roer mag staan bij de jonkies van Ajax.

Artikel gaat verder onder video

Dat gaat hij dus doen met behulp van Emanuelson. De oud-middenvelder kwam tussen 2004 en 2011 uit voor de Amsterdammers en speelde 172 competitiewedstrijden. Emanuelson speelde in zijn spelersloopbaan ook nog voor AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta, Hellas Verona, Sheffield Wednesday en FC Utrecht. Bij laatstgenoemde sloot hij in 2021 zijn carrière af.

"Ik vind het heel erg leuk om terug te keren", zegt Emanuelson op de clubsite. "Als achtjarig jongetje liep ik al bij De Meer binnen en als je dan hoort dat Ajax interesse heeft, dan bloeien die oude herinneringen weer op", vervolgt hij. "Binnen de staf van Jong Ajax wil ik mijn creativiteit overbrengen op de talenten, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb heel veel zin om mijn kennis te delen met de spelers", aldus Emanuelson.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen