Xavi Simons voor schokkend bedrag op te pikken door PSG, onthult Fabrizio Romano

21 juni 2023, 12:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons (20) kan voor een schijntje terugkeren bij Paris Saint-Germain. De Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano onthult woensdagmiddag dat de Parijzenaars Simons gedurende de maand juli voor slechts zes miljoen euro op kunnen pikken bij PSV. Eerder werd al bekend dat Simons' contract een terugkoopclausule voor PSG bevat, maar lange tijd werd gedacht dat de transfersom twee keer zo hoog zou liggen. 

De Italiaanse journalist schrijft op Twitter dat PSV tussen 1 en 31 juli moet vrezen voor een telefoontje uit Parijs. Gedurende de hele maand zou de clausule actief zijn die het vertrek van Simons mogelijk maakt. Romano plaatst echter wel één belangrijke kanttekening: uiteindelijk beslist Simons zélf of hij akkoord gaat met een terugkeer naar Parijs. 

Artikel gaat verder onder video

Of PSG van plan is de clausule te activeren is niet bekend, maar de club zou wel gek zijn om de rijzende ster van de Eredivisie voor zo'n bedrag te laten lopen. Zes andere clubs buiten Nederland zouden namelijk ook met bovengemiddelde interesse naar Simons kijken. "Manchester United, Arsenal, Brighton & Hove Albion, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund én RB Leipzig hebben gevraagd om op de hoogte gehouden te worden", schrijft Romano onder zijn bericht. 

Simons speelde tussen 2019 en 2022 al voor PSG, dat hem destijds overnam uit de jeugd van FC Barcelona. In oktober 2021 debuteerde hij in de hoofdmacht; uiteindelijk zou Simons elf wedstrijden spelen tussen wereldsterren als Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar. Een vaste basisplaats leek er echter nog niet in te zitten voor de veelzijdige middenvelder annex aanvaller, die daarom besloot om afgelopen zomer transfervrij over te stappen naar PSV. 

In Eindhoven bleek al snel waarom Simons al jarenlang als een groot talent wordt gezien. Hij speelde mee in alle 34 Eredivisie-wedstrijden en scoorde daarin liefst negentien keer. Daarnaast gaf hij ook negen keer een assist op een teamgenoot. Op het WK in Qatar volgde een volgend hoogtepunt; in de gewonnen achtste finale tegen de Verenigde Staten debuteerde Simons als invaller in het Nederlands elftal. Inmiddels staat de teller op vijf interlands voor Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die gaat echt niet!! zou zelf ook een hele stomme zet van hem zijn!

Marovan22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop dat PSG hem weer terug koopt voor 6 mil 🙏🏾

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen