Volgt er net als in de Europa League-finale ook in Praag verlenging en/of strafschoppen?

6 juni 2023, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Fiorentina of West Ham United wordt de opvolger van AS Roma als winnaar van de Conference League-finale. De eerste finale van de grote Europese toernooien tussen de Romeinen en Sevilla een week geleden eindigde in strafschoppen. Dat gebeurt de laatste jaren vaker en samen met Jacks.nl kijkt FCUpdate.nl naar de kansen dat het opnieuw gebeurt. 

Finales worden regelmatig niet langer beslist in de reguliere speeltijd. Vorig seizoen won AS Roma weliswaar van Feyenoord binnen de negentig minuten, maar in de Europa League werden de laatste drie edities past beslist na strafschoppen. Fiorentina had bovendien in de halve finale tegen FC Basel ook een verlenging nodig: als er geen winnaar is na negentig minuten, kan dat driemaal je inleg opleveren bij Jacks.nl. 

Artikel gaat verder onder video

Dat is ook direct de hoogste quotering als het gaat om het einde van de wedstrijd: een overwinning van de FC Twente-beul na negentig minuten levert je 2.80 keer je inleg op, terwijl een zege van de AZ-beul binnen de reguliere speeltijd 2.88 keer je inleg oplevert bij Jacks.nl. Een uitgesproken favoriet is er volgens de bookmakers dus zeker niet voor de finale in Praag. 

In het stadion passen slechts zo’n twintigduizend supporters, waardoor het een overvolle bedoening zal worden woensdagavond in de hoofdstad van Tsjechië. Mocht er ook ditmaal een verlenging nodig zijn om tot een winnaar de komen en dat gebeurt in de Champions League ook, is dat voor het eerst in de historie dat in de finale van de drie grote toernooien een verlenging nodig is in de eindstrijd. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen