Valentijn Driessen komt met dringend advies aan Koeman: 'Stel Frenkie de Jong niet meer op!'

19 juni 2023, 18:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen is, op zijn zachtst gezegd, niet te spreken over de prestaties van Frenkie de Jong in de afgelopen interlands tegen Kroatië en Italië. De columnist stelt tijdens de Kick-off podcast van De Telegraaf dat bondscoach Ronald Koeman een signaal moet afgeven door De Jong de komende wedstrijden te passeren. 

“Frenkie de Jong is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het elftal. Hij moet het voortouw nemen en de jonge jongens bij de hand nemen. Maar dat gebeurt totaal niet, en dat is al langere tijd zo”, begint Driessen, die later ook Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum benoemt. “Koeman moet zich af gaan vragen of hij de boel niet een keer moet opschudden en een maatregel nemen waardoor iedereen wakker schrikt”, gaat de analist van De Telegraaf verder. 

Artikel gaat verder onder video

“Ik denk dat De Jong ervan schrikt als Koeman hem op de bank zet en dan ook zoiets heeft van: misschien moet ik zelf ook een tandje beter mijn best doen”, zegt Driessen. Mike Verweij, ook aanwezig tijdens de podcastopname, is het niet helemaal eens met zijn collega. “Als je Frenkie eruit haalt en ziet wat hem moet vervangen, wens ik je heel veel succes”, stelt de Ajax-watcher. 

Driessen is niet onder de indruk van de mening van zijn collega. “Geef gewoon een keer een signaal af. Als je nu weer niks doet, hoef je er niet op te rekenen dat zulke spelers zich volgende keer wél kunnen opladen voor een interland. Koeman heeft zelf gezegd dat hij zijn spelers niet kan bereiken, daar moet iets aan gebeuren. Dat helpt alleen door keiharde maatregelen te nemen”, sluit de chef-voetbal af. 

 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hee Driessen ben je blind ofzo. Tegen Frankrijk en Gibraltar was Frenkie er niet bij dus heb je toen al het effect kunnen zien. Er waren meer dragende spelers die niet thuis gaven, geef dan niet alleen op hem af want als de rest onder de maat speelt kan je moeilijk van Frenkie verwachten dat hij in zijn eentje de kar gaat trekken. Frenkie had inderdaad meer moeten brengen maar van de spits tot vooral de keeper was het bar slecht. Een behoorlijke domme redenering dus van je om het dan alleen op 1 speler af te schuiven..

Theeke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hr.Driessen. Ik heb er hoofdpijn van maar ik kan mij u niet herinneren als groot voetballer maar uw reacties op het Nederlands elftal is niet gepast. Kritiek is oké en ook nodig maar dan wel opbouwend en niet lukraak om maar wat te schrijven.Oranje is niet meer het oranje van weleer maar gun de bondscoach de tijd om er wat van te maken

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meneer Driessen ik kom met een zeer dringend verzoek om voortaan je snater te houden aangezien je de ballen verstand van voetballen hebt en alleen maar aan opruiing doet. En dan richting Koeman die heel wat meer gepresteerd heeft dan Driessen een dringend verzoek doen is gewoon pure lulkoek om iets te kunnen zeggen. Aub ga toch lekker spelen met een schepje en vormpje in de zandbak en bemoei je niet meer met je ondeskundigheid.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frenkie al toen bij Ajax was en is nu nog steeds overgewaardeerd. Frenkie is geen Modric, is geen Verrati, is geen Kimmich, Frenkie is middelmaat met een grote mond en met misplaatste arrogantie. Als Frenkie bij Barca aan de bal is kan ik mijn plasje doen, zo traag en altijd breed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen