Turks voetbalmedium maakt zich volstrekt belachelijk met absurd transfergerucht over Ajax

20 juni 2023, 22:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

BBO Sports heeft dinsdag een lachwekkend gerucht over Ajax de wereld in gebracht. Het Turkse voetbalmedium, met op het moment van schrijven ruim 414.000 volgers op Twitter en daarmee een belangrijk nieuwsmedium in Turkije, meldt dat de Amsterdamse club acht miljoen euro plus drie spelers over heeft voor Arda Güler, waaronder de inmiddels bij Pisa teruggekeerde Lorenzo Lucca.

Dat Ajax serieuze belangstelling heeft voor Güler, lijkt inmiddels wel zeker. Vrijwel alle Turkse media hebben het achttienjarige toptalent van Fenerbahçe inmiddels in verband gebracht met een zomerse transfer naar Amsterdam, terwijl de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano vorige week meldde dat Güler een ontsnappingsclausule van 17,5 miljoen euro in zijn contract heeft staan.

Artikel gaat verder onder video

Het gerucht dat dinsdag door BBO Sports naar buiten werd gebracht, lijkt echter ongeloofwaardig. Volgens het Turkse voetbalmedium heeft Ajax een transfersom van acht miljoen euro over voor de komst van Güler, plus drie spelers: Calvin Bassey, Owen Wijndal en Lucca. Daarnaast zou Ajax bereid zijn om met Fenerbahçe een doorverkooppercentage van 20% voor de Turkse club af te spreken bij een eventuele toekomstige transfer van Güler.

Bassey en Wijndal zijn zeker niet onomstreden in Amsterdam, waardoor het niet volstrekt ondenkbaar is dat zij bij de eventuele komst van Güler als wisselgeld zullen fungeren. Dat ook Lucca wordt genoemd, is echter absurd: de Italiaanse spits werd afgelopen seizoen door Ajax gehuurd van Pisa, waarna de Amsterdamse club besloot af te zien van een samenwerking volgend seizoen. Daardoor zal Fenerbahçe - indien het heil ziet in de komst van Lucca - niet met Ajax, maar met Pisa moeten onderhandelen over een transfer van de boomlange aanvaller.

Ajax-fans op Twitter vergapen zich massaal op het gerucht van BBO Sports. “Ik kan niet geloven hoe slecht de Turkse voetbalmedia zijn. Lorenzo Lucca heeft geen eens een contract meer bij Ajax”, tweet een supporter. “Dit is wel echt toppunt van Turkse mediaverzinsels”, tweet een andere twitteraar. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😄😄😄😄 AJAX IS GEKKE HENKIE NIET CALVIN 23 MILJOEN WIJNDAL 10 MILJOEN EN DAN NOG EENS LUCA EN DAN VOOR Arda Güler OOK NOG EENS 8 MILJOEN ZE ZIJN GEK GEWORDEN DAAR IN TURKIJE VOOR idioot ideeën daar 🤪🥵🤬

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen