AFCA Supportersclub opent aanval op Valentijn Driessen en Mike Verweij

6 juni 2023, 16:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De AFCA Supportersclub heeft de aanval geopend op De Telegraaf. De woede van de supportersvereniging van Ajax richt zich vooral op Valentijn Driessen en Mike Verweij, die een 'belangrijke bijdrage' zouden hebben geleverd aan de onrust binnen de club.

"Dat de media ons aller Ajax het gehele seizoen bekritiseerden om de prestaties in het veld – en een gebrek aan technisch beleid buiten het veld – is logisch. Het voetbal was dit seizoen gewoon niet om aan te zien. Daarnaast hebben we lang moeten wachten op de aanstelling van een technisch directeur en weten we tot op heden niet wie de nieuwe trainer wordt", schrijft de supportersvereniging, die onafhankelijk van Ajax opereert, maar wel door de club wordt erkend. Supportersvereniging Ajax (SVA) is de officiële supportersvereniging. 

Artikel gaat verder onder video

De Telegraaf is volgens de supportersvereniging het voorbije seizoen een stap te ver gegaan door op de persoon te spelen en Ajax te beschadigen. "Een lichtend voorbeeld hiervan is de zogenaamde Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf en diens collega, chef voetbal Valentijn Driessen. Met hun columns en podcasts hebben ze dit seizoen weer een belangrijke bijdrage geleverd aan de onrust binnen onze club. Ze maken gebruik van niet-integere leden van de vereniging Ajax die het nodig vinden om interne informatie naar beide heren te lekken."

Als voorbeeld wordt een publicatie van Verweij over het opstappen van de bestuursraad genoemd. "Aan het begin van de Algemene ledenvergadering op 24 mei jl. kondigt voorzitter Frank Eijken via een verklaring het aftreden van de voltallige bestuursraad aan, in verband met een gebrek aan vertrouwen. De voorzitter is nog niet eens klaar met het oplezen van zijn verklaring of Verweij weet in De Telegraaf te melden dat de bestuursraad is opgestapt. Een duidelijk voorbeeld van dat er een lijntje is tussen de journalist en een onbetrouwbare bron (bronnen?) binnen de vereniging."

"Je kunt je na al die jaren afvragen wat de bedoelingen zijn van De Telegraaf met de columns en podcasts van Driessen en Verweij. Laat De Telegraaf nu al jaren Official Mediapartner zijn van Ajax. Ja, je leest het goed: Official Mediapartner. Wij vragen ons af wat de toegevoegde waarde is om een Official Mediapartner te hebben en wat je van deze samenwerking mag verwachten. In onze ogen doet mediapartner De Telegraaf door hun berichtgeving alleen maar afbreuk aan onze mooie club", gaat het statement verder.

De supportersvereniging vraagt zich af of Ajax moet doorgaan met De Telegraaf als Official Mediapartner. "De AFCA Supportersclub adviseert de Ajax-directie om goed af te wegen of je het contract met zo’n ‘onbetrouwbare’ partner moet verlengen. Wij zien namelijk niet hoe dit een positieve bijdrage aan onze club levert."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan dit wel begrijpen. Het sportkatern van De Telegraaf is verworden tot een roddelblad a la Panorama, Privé en Story. Dat is opzich hun keuze, maar de rest van de media blijft Driessen en Verweij als serieuze bronnen behandelen waardoor hun persoonlijke vetes een veel te grote spotlight krijgen. Ajax is trouwens echt niet de enige die hier de dupe van is geweest de afgelopen tijd.

Henk Bartelds
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is verworden tot een broddelclub en daar krijgen de media de schuld van. Ajax is een club van en voor niet-Amsterdammers. Het AJAX-DNA is dood.

martienis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100% mee eens stelletje niks nutters hele jaar tegen ajax

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee ajax in de kont kruipen zoals de media jaren en jaren gedaan heeft dat wel is goed ??. Deze manier van nieuws brengen gebeurd al jaren bij de andere clubs,dus wat zeuren jullie nu . Dit is hoe het tegenwoordig schijnbaar moet bij de media .

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In de kont kruipen? Wat de fuck lul jij nou weer?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als dit al te moeilijk voor je is ben jij niet zo lekker .....bij....bezig . Jaren en jaren werdt alles uit 020 goed gelult of men liet dingen niet zien( in de kont kruipen ) Nu komt er wat kritiek en gaat men huilen in 020 . Jullie zijn slechte winnaars ,en ook slechte verliezers . Het gaat slecht het is een puinhoop,dan wordt je aangepakt . Gebeurd al jaren bij de andere clubs . Deal with it !!

Frenk S
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mensen die 020 en 010 schrijven, losers!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan ook steeds amsterdam typen maar dat duurt te lang. Maar goed op alle slakken zout blijven leggen joh

Henk Bartelds
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax bakt er niets van en dan zijn niet de spelers daaraan schuldig en ook niet de officials en al evenmin de supporters, maar de media. Niet de daders moeten gestraft worden, maar de boodschappers. Ajax is heel erg ziek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen