Steijn verrast door Ajax-interesse en reageert op kritische reacties: 'Dat snap ik wel, maar ik sta wel voor andere dingen'

14 juni 2023, 14:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn is zojuist officieel voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester loodste Sparta Rotterdam in het afgelopen seizoen naar een zeer knappe zesde plaats en moet met ingang van volgend seizoen de onttroonde landskampioen weer aan het voetballen krijgen. Steijn moet eerlijk bekennen dat hij ‘verbaasd’ was dat de Amsterdammers in hun zoektocht naar een nieuwe trainer bij hem aanklopten.

Peter Bosz leek de ideale kandidaat om John Heitinga op te volgen bij Ajax, maar het werd eigenlijk al snel duidelijk dat hij geen optie was. De oud-trainer van de Amsterdammers tekende begin deze week een meerjarig contract bij PSV. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat voerde in de voorbije weken wel gesprekken met Kjetil Knutsen, maar de Noor besloot uiteindelijk niet in te gaan op de interesse vanuit Amsterdam. Steijn deed dat wel. Ajax maakte zijn aanstelling woensdagmorgen wereldkundig en een paar uur later schoof hij aan voor zijn eerste persconferentie als nieuwe trainer van de recordkampioen.

Artikel gaat verder onder video

“Ik had niet verwacht dat Ajax dit jaar bij mij uit zou komen. Een aantal weken geleden is het eerste contact gelegd en dan voer je goede gesprekken. Dan weet je dat je een van de kandidaten bent, gaat het meer leven en krijg je er een steeds beter gevoel bij”, zei Steijn, die werd vergezeld door Mislintat. Steijn vertelde dat Ajax een shortlist had met een aantal kandidaten. “Daar heeft Sven mee gesproken en uit die kandidaten ben ik gekozen na meerdere gesprekken met Sven, maar ook met Edwin van der Sar nog, Klaas-Jan Huntelaar en Jan van Halst erbij.” Afgelopen zondag, een paar uur na de laatste wedstrijd van Steijn als trainer van Sparta, kwamen de eerste berichten over de interesse van Ajax naar buiten. De reacties waren allesbehalve positief.

Een paar dagen later lijken de meeste Ajacieden te zijn bijgedraaid, al begrijpt Steijn dat niet iedereen enthousiast is. “Ik ben geboren in Den Haag, heb geen Ajax-DNA en geen Champions League gespeeld. Dat snap ik allemaal wel, maar ik sta wel voor een aantal andere dingen. Er zijn een aantal coaches voor mij geweest die in dezelfde situatie zijn begonnen en die ook heel succesvol zijn geweest. Aan die coaches houd ik mij erg vast.” Steijn staat voor een zware kluif in Amsterdam. Ajax greep in het afgelopen seizoen niet alleen naast de landstitel, maar verloor ook de tweede plek aan PSV. “Mijn plan is om met Ajax het hoogste na te streven. Dat is met Ajax kampioen worden en weer aanhaken bij de Europese top. Dat is het plan en daar gaan we met z’n allen heel hard voor werken.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

rene veuger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je al zoveel geld hebt uitgegeven is het natuurlijk lastig om een toptrainer the halen. En bovendien welke toptrainer wi er naar de nummer 3 van Nederland en in de Europa League spelen ?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jaja iedereen die terecht twijfels heeft zijn anti ajaxlosers. V bommel ( ex topvoetballer ) , slot (met az bijna kampioen ), en ten hag ( bayern, utrecht ) en samen gewerkt met de td op dat moment . Slot en ten hag die aanvallen spelen Is idd hetzelfde als iemand die ado vvv nac en sparta heeft getraind . Je lult en lult maar heel veel mensen hebben grote twijfel . Oud spelers trainers . Heel veel ajacieden gingen uit hun plaat toen het gerucht kwam . Allemaal anti ajax losers joh . De grote twijfels zijn gewoon zwaar te recht . Het is een gigantisch gok . Verder als je de laatste tijd schreuder ,v d sarr,en heitinga gewendt bent dan is bijna elke andere trainer een verbetering qua persco

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat ik al zei dat jij mij clown noemt is een compliment. Jou reacties zeggen genoeg . Je beschuldigt mensen, terwijl je zelf vooraan staat bij alles van feyenoord . Ik reageer met argumenten jij alleen met anti ajax en clown oftewel inhoudelijk 0

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen