Van der Vaart kan lach niet onderdrukken na reactie Van Hooijdonk op aanstelling Steijn bij Ajax

14 juni 2023, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Pierre van Hooijdonk is verrast door de keuze van Ajax voor Maurice Steijn als trainer. Het is een publiek geheim dat Van Hooijdonk en Steijn elkaar niet liggen, nadat Steijn bij NAC Breda een moeilijke relatie had met Pierre's zoon Sydney van Hooijdonk.

Van Hooijdonk, die in maart nog 'een lul' werd genoemd door Steijn, is woensdagavond aanwezig bij de NOS om de wedstrijd tussen Nederland en Kroatië te analyseren. Hij wordt ook gevraagd naar de aanstelling van Steijn. "Ik vind het een heel logische keuze", antwoordde hij ironisch. "Nee, dat vind ik niet. Ik heb al vaker mijn mening over de trainer Steijn gegeven, dat is nu niet anders."

Artikel gaat verder onder video

"Ik denk dat het de pure paniek is in Amsterdam die ervoor gezorgd heeft dat men voor Steijn gaat. Ajax-supporters wilden allemaal Peter Bosz, men vond dat een logische keuze. Ik ben heel benieuwd wat de reden is geweest dat Ajax niet voor Peter Bosz is gegaan. Met Steijn haal je een trainer binnen die niet bekendstaat als een trainer die van heel aanvallend voetbal houdt", stelt de voormalig aanvaller. "Hij heeft het wel heel goed gedaan bij Sparta."

Van Hooijdonk denkt dat het mogelijk is om met een kleinere club aanvallend voetbal te spelen. "Om een vergelijking te maken: Ten Hag stond bij kleinere clubs wel bekend om zijn aanvallende speelstijl, dat heeft Steijn niet. Steijn is een prima people manager, maar ik denk dat je in Amsterdam meer inhoud moet hebben."

FootballTransfers: De Spartaan die Steijn ten koste van alles moet meenemen naar Ajax

Collega-analist Rafael van der Vaart was heel benieuwd naar het oordeel van Van Hooijdonk, zei hij lachend. Daarmee refereerde hij aan de moeizame relatie tussen de twee. "Ik zat natuurlijk heel aandachtig te luisteren. Het was verrassend, ook voor mij. Als je bij Sparta of ADO trainer bent, dan moet je de lange bal spelen. Ik denk dat hij heel realistisch voetbal speelde met het materiaal dat hij heeft. Daardoor heeft hij ook resultaat gehaald. Ik vind het leuk om te zien dat iemand de kans krijgt nadat hij het goed heeft gedaan bij een Nederlandse club."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

DeerHunter21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Buiten het feit dat Pi-Air Feyenoord in 2002 Europees kampioen maakte en hem daar eeuwig dankbaar voor zal zijn kan ik niet ontkennen het met Steijns visie eens te zijn over het hedendaagse gedrag van hem Hij gedraagt zich inderdaad als een lul. Hij praat met alle mondjes en kranten mee wat voor onzin het ook is, zolang het maar de de juiste kant opwaait voor hem. Het is niet zo dat Steijn te klein is voor Ajax. Ajax' verwende en zelfingenomen karakter zal gaan botsen met Steijns rechtvaardige en recht door zee zijnde methode. Hij zal nooit zich in laten pakken door bepaalde spelers die een status in de groep in hebben wat anderen wel doen. Dat is geen minpunt, integendeel. Hij last zich niet intimideren. En als Ajax een lange bal nodig heeft of niet Dat maakt hij zelf dan wel uit. Ik proef dan ook een beetje flink veel jaloezie bij onze lange vriend van Hooijdonk. Zo kortzichtig om hem hierop af te rekenen. Pi-Air heeft het IQ van een betonvisje. Is mijn mening hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen