Rotterdammers nemen het op voor bekritiseerde Bijlow: 'Dat is weer typisch Nederlands'

19 juni 2023, 23:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Justin Bijlow werd afgelopen interlands door Ronald Koeman aangewezen als eerste doelman. De Feyenoord-keeper maakte daarin, volgens verschillende analisten, niet de beste indruk. Bij RTV Rijnmond zijn ze het hier echter niet mee eens, en oud-goalies Joop Hiele en Bas van Noortwijk nemen het op voor de 25-jarige Rotterdammer. 

“Hij heeft betere wedstrijden gehad. Zowel bij Feyenoord als Oranje”, begint Hiele. “Uiteraard ben je ook afhankelijk van wat er voor je gebeurt, maar daar heb je als keeper ook een rol in middels coaching. Dat kunnen wij niet verstaan of zien, dus ook niet over oordelen”, gaat de oud-Feyenoorder verder. 

Artikel gaat verder onder video

Van Noortwijk is het eens met de inbreng van Hiele. “Ik denk niet dat hij op zijn gemakt stond. Het zag er verdedigend gewoon niet goed uit, klaar. Het is heel makkelijk om dan alles weer op een keeper af te schuiven, dat is typisch Nederlands. Maar als je kritiek hebt, moet je naar het geheel kijken”, sprak de oud-keeper van onder meer FC Utrecht en Sparta. 

Bijlow kreeg in totaal zeven goals tegen in twee duels. “Maar je bent als keeper ook afhankelijk van je verdedigers. Als je weet dat die gasten kort zitten of naar voren verdedigen, wordt het voor een keeper ook makkelijker. De Italiaanse aanvallers kregen alle tijd om een beslissing te nemen”, stelt Van Noortwijk, die het derde doelpunt van de Italianen niet op de conto schuift van Bijlow. Hij vindt dat Virgil van Dijk ‘onbeholpen’ naar achter liep. “De hoeken van het doel worden daardoor steeds groter, dat is voor een keeper echt vervelend.” 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk zien we dat bij ze, Feyenoord in en uit hun gat met oogkleppen op. Maar Bijlow is gewoon ongeschikt voor het Nederlands elftal.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gefrustreerde ajacieden in de media en hier . Buiten misschien die 2-3 valt er niks over bijlow te zeggen . Noppert daarintegen speelde de laatste tijd dramatisch . Was tijdens het wk een hype in nederland . Maar daar buiten !!, geen transfer zit nog bij heerenveen ook nu nog

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar speelt Bijlow dan? Het eeuwige talent wat zo geroemd wordt.. niemand klopt aan de deur voor hem terwijl ze overal keepers zoeken. Maar Verbruggen en Flekken gaan wel naar de PL.. Je weet zelf toch ook wel dat Bijlow er nog niet klaar voor is of heb je echt alleen maar oogkleppen op? En is iedereen met een andere mening dan de jouwe gestoord, gefrustreerd, fake news of een Ajacied.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je eigen reacties zeker niooit erug gelezen joh wappie . Verder speelt bijlow bij de kampioen . Is kind van de club en wil niet weg . Zijn al diverse clubs geweest . Maare ik vind het prima hoor . Bijlow lekker thuis en gooi die noppert er maar in . Krijg je straks tegen de beyere landen precies hetzelfde . Waarom hebben jullie het niet over een simons dumfries v dijk etcetc . Speelde ook slecht maar ja geen feyenoorders he .

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin allemaal. Valentijn |Driessen die niet eens verstand van knikkeren heeft laat staan voetballen heeft het over Noppert en hier zijn er ook al twee anti Feyenoord mensen zonder verstand van een keeper. Helaas staat er ook nog een nul, komma, nul van een achterhoede die te slecht is om bij de pupillen nog uit de blinken. En dan zeggen laat Noppert of Flekken maar komen is praten als een kop zonder kop terwijl je een jongen doelman van Anderlecht hebt die de sterren van de hemel keept. Bijlow is een grote belofte en heel wat beter ook dan welke keeper ook alleen met zo'n achterhoede kun je niet uitblinken en helaas een strafschop tegen krijgen is niet zijn schuld. Laten we de rust eens bewaren en niemand gaan afzeiken waar iedereen schijnbaar zich zo lekker in thuis voelt en altijd alles beter denkt te weten en zijn eigen voorkeur heeft. Ik vind KingCrimson echt een coach voor een topteam van de wereld en snap niet dat niemand dat nog niet gezien heeft, die man heeft een kennis in huis die niemand heeft. een echte CL winnende coach dus Barcelona of PGM of Real Madrid, of Manchester City hij is voor miljarden binnen te halen.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bylow is te zwak voor Oranje, dus niet meer selecteren. Betere keepers genoeg. Bylow stelt mij teleur.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja wie dan flekken die regelmatig blundett in de bl. Noppert van heerenveen die delaatste tijd ook alleen maar blundert . Dit terwijl bijlow 1 hard schot misscbien moest hebben . Jullie gefrustreerde ajacoeden reageren je af op de feyenoorders maar over onze andere toppers geen woord

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen