Manchester City zet grote stap richting megatransfer van mogelijk 100 miljoen euro

24 juni 2023, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Manchester City heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Josko Gvardiol, zo schrijft journalist Fabrizio Romano. De verdediger van RB Leipzig ziet een overstap naar de kampioen van Engeland dus wel zitten, maar beide clubs moeten nog overeenstemming bereiken.

Volgens Romano wil Leipzig dat Gvardiol de duurste centrumverdediger ooit wordt. Op dit moment valt die eer nog ten deel aan Harry Maguire, die in 2019 voor 87 miljoen euro overstapte van Leicester City naar Manchester United. Leipzig zou Gvardiol, die overigens ook als linksback kan spelen, niet voor minder dan honderd miljoen euro willen laten gaan.

Artikel gaat verder onder video

Trainer Josep Guardiola van Manchester City geldt als een groot bewonderaar van Gvardiol, zo weet Romano. Verwacht wordt dat beide clubs de komende weken contact hebben, al wil Leipzig hem niet laten gaan.

De 21-jarige Gvardiol heeft een contract tot medio 2027 bij zijn huidige club. Hij wordt ook gevolgd door Chelsea en werd in de winter nog in verband gebracht met Manchester United. De 21-voudig international van Kroatië speelde 87 officiële wedstrijden sinds hij in 2021 overkwam van Dinamo Zagreb. Toen betaalde Leipzig een kleine 19 miljoen euro voor de verdediger.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen