Justin Bijlow kritisch na zevental aan tegentreffers voor Oranje: 'Laat dat duidelijk zijn'

18 juni 2023, 19:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Justin Bijlow baalt als een stekker van de dramatisch verlopen eindronde van de Nations League. De doelman van Feyenoord kreeg tegen Kroatië en Italië het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman. Toch maakte de 25-jarige sluitpost voor eigen publiek geen overtuigende indruk.

Bijlow kreeg van Koeman de voorkeur boven Mark Flekken en Adries Noppert. De geboren Rotterdammer speelde zodoende zijn zevende en achtste interland voor het Nederlands elftal. Soepel ging dat echter niet voor Bijlow, die in twee wedstrijden liefst zeven tegendoelpunten kreeg. En dat terwijl er in totaal acht keer op doel werd geschoten door de Kroaten en de Italianen. Oranje besloot de Nations League als vierde.

Artikel gaat verder onder video

"Dit is niet de manier waarop we wilden afsluiten, laat dat duidelijk zijn", vertelde Bijlow na de wedstrijd in gesprek met ESPN. De keeper ging ook in op de vele tegendoelpunten voor hem en zijn ploeg. "Buiten dat je verliest, is dat als keeper zijnde gewoon kut. Natuurlijk kijk ik dan naar mezelf, dat doe ik altijd. De wedstrijd tegen Kroatië heb ik al geanalyseerd en dat moet gewoon beter."

Na de zomer staan er EK-kwalificatiewedstrijden op het programma voor Oranje. Dan zal het beter moeten, weet ook Bijlow. "Ik hoop dat ik er in september weer mag staan. Twee wedstrijden op rij verliezen is altijd verschrikkelijk. Verliezen kan natuurlijk, maar hoe we de eerste helft op het veld stonden kan gewoon niet." Oranje speelt in september achtereenvolgens tegen Griekenland (thuis) en Ierland (uit).

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon niet geschikt, laat hem het maar eerst waarmaken bij Feyenoord. Flekken erin, weg met Bijlow.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

8 schoten op doel en er vliegen er 7 in, dat kan toch niet.. Wat een afgang. Je hebt 2 keepers die zich hebben bewezen in het doel van Oranje, dat moet je niet kiezen voor een talent.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarvan hij er 1 misschien had moeten hebben . De goals komen niet door de keeper maar door onze hopeloze aanval . Waardoor de druk op de verdediging toe neemt . Een coach die geertruida naar voren stuurt waar dumfries en v dijk het niet mee eens zijn. En hem laten zwemmen . Vervolgens is geertje en bijlow de lul . Verder 2 pingels van de 7 . En goals tegen omdat v dijk wel van zichzelf naar voren mag . Nu roept men weer om noppert . Die twente net geholpen heeft met zijn blunders . En op het wk geblunderd heeft als je voorbij de hype keek . Driessen heeft in zijn stuk gelijk . Koeman kan zichzelf verwijten dat hij te lang vasthoudt aan de vaste kern . Er moet verandering komen . Dat iedereen gewisseld kan worden ,dat je niet automatisch bij de groep zit etcetc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen