'Here we go again: FC Barcelona wil Frenkie de Jong verpatsen, Erik ten Hag zit op de eerste rij'

26 juni 2023, 21:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De soap rondom Frenkie de Jong kan mogelijk weer van voor af aan beginnen. Door de komst van İlkay Gundogan bij FC Barcelona is er niet alleen geld nodig voor de Catalaanse grootmacht, maar is ook het middenveld overvol geraakt met naast de Champions League-winnaar ook Pedri en Gavi. Mogelijk gaat Manchester United weer interesse tonen.

Volgens journalist Achraf Ben Ayad moet FC Barcelona mogelijk weer spelers verkopen en komt de Nederlander wederom op het lijstje om geld vrij te maken. Tot dusver wilde de oud-Ajacied echter niet vertrekken, maar met de komst van Gundogan heeft hij opnieuw een zware concurrent. Bovendien zou de club nog altijd nadenken aan Joshua Kimmich of Martín Zubimendi om het middenveld te versterken. Ook de naam van Dani Parejo valt in Catalonië om de erfenis van Sergio Busquets te vullen.

Artikel gaat verder onder video

Voor zo’n zestig tot tachtig miljoen euro, met twintig miljoen euro aan bonussen zou de Nederlander een overstap mogen maken. In de afgelopen jaren hield De Jong de boot zelf telkens duidelijk af en tot dusver liet hij weten niet open te staan voor een transfer en te verwachten gewoon bij FC Barcelona te blijven komend seizoen. Mogelijk dat de eerste landstitel bij FC Barcelona de situatie nog wel iets anders maakt voor De Jong.

Lees ook: Laporta bouwt aan een doodlopende weg bij FC Barcelona

FC Barcelona blijft financieel in grote moeilijkheden zitten, desondanks is de club erin geslaagd om Gundogan transfervrij aan te trekken en daar komen vermoedelijk nog enkele spelers bij. Om financieel speelruimte te maken zou voorzitter Joan Laporta opnieuw denken aan een vertrek van De Jong. Manchester United wordt wederom genoemd als nieuwe club om herenigd te worden met Erik ten Hag. Ook Franck Kessié wordt genoemd als speler om te vertrekken.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op naar Madrid. Perfecte opvolger van Modric. Nu jaar samen spelen, daarna Modric uitzwaaien en de ultieme wraak op Barca

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weg wezen bij dat onbeschofte gedoe van een voorzitter en de grootste klote club van de wereld. Wie wil daar nu nog voetballen. Komt weer een volle bus aan en 2 bussen spelers moeten er weer vertrekken en komen er dure spelers aan en de beste moeten tegen veel geld weg wezen omdat ze qua loon niet in het straatje passen van de voorzitter Joan Laporta die zelf maar moet inleveren of flink geld erin steken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen