FC Twente bedingt tóch clausule in het huurcontract met Ajax over Ünüvar

27 juni 2023, 23:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Twente heeft een doorverkooppercentage bedongen bij de aanstaande deal van Naci Ünüvar. De Tukkers wilden het liefst een koopoptie in de huurverbintenis met Ajax, maar daaraan werkten de Amsterdammers niet mee. Wel is er dus een andere clausule bedongen door FC Twente.

Als Ajax Ünüvar na de huurperiode in Enschede verkoopt, dan pikt FC Twente een graantje mee van de transfersom, zo vertelt Tijmen van Wissing in De Oosttribune. “Als Ünüvar doorverkocht wordt, dan krijgt FC Twente een percentage van dat bedrag”, laat de journalist weten. Hoewel hij FC Twente's scheidend technisch directeur Jan Streuer even daarvoor een ‘open boek’ noemt, is het percentage dat FC Twente ontvangt, niet bekend bij hem.

Artikel gaat verder onder video

Wel verwacht men bij FC Twente dat de deal met Ünüvar snel in orde wordt gemaakt. “Steuer verwacht deze week alleen Ünüvar”, zei Van Wissing, die daarmee een spoedig akkoord over middenvelder Carel Eiting van FC Volendam naar de zijkant schoof. “Eerder zaten ze natuurlijk ook al aan tafel over de deal met Youri Regeer”, verklaarde hij de nauwe banden tussen Ajax en FC Twente.

De twintigjarige Ünüvar gold in de jeugd bij Ajax als een toptalent, maar slaagde er nog niet in om door te breken. Hij speelde in totaal pas drie officiële wedstrijden voor Ajax, allemaal invalbeurten, en maakte vooral minuten bij Jong Ajax. Namens het beloftenteam kwam Ünüvar tot 73 officiële optredens, waarin hij 24 keer scoorde en 18 assists gaf.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is toch niet normaal Fc Twente wil Ünüvar kopen Ajax wil alleen verhuren Dat er dan in contract meegaat Dat Twente verkoop percentage krijg Moet niet gekker worden bij ajax Nog meer geld laten liggen Eerst al die miskopen En dan aan jeugd spelers van ajax Voor een laag bedrag op te halen En drie dubbele weer door verkopen Clubs lachen zichzelf een hoedje met ajax Ajax is sinterklaas en kerstman tegelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen