Emotionele middag in Enschede aanstaande: nemen Jans en sterkhouder bij FC Twente afscheid met Conference League-ticket?

11 juni 2023, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De laatste speelronde van de reguliere competitie ligt weliswaar al even achter ons, maar het seizoen in de Eredivisie wordt vanmiddag pas definitief afgesloten. FC Twente en Sparta gaan uitmaken wie er met het laatste Europese ticket vandoor gaat. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd in Rotterdam kan het in de Grolsch Veste nog alle kanten op gaan. FC Twente is de grote favoriet, maar Sparta zal zich niet zomaar gewonnen geven. FCUpdate.nl blikt samen met Jacks.nl vooruit op de climax in Enschede.

Wat de afloop ook in petto mag hebben voor FC Twente, voor Ron Jans wordt het sowieso een emotionele middag. De oefenmeester staat tegen Sparta voor het laatst langs de lijn als hoofdtrainer van de Tukkers. FC Twente haalde Jans in de zomer van 2020 binnen. Na een tiende plek op de eindrangschikking in zijn eerste seizoen, loodste de oefenmeester de club vorig jaar naar een knappe vierde plaats. Dit seizoen leek FC Twente lang mee te gaan doen om de bovenste plekken, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met plek vijf. Neemt Jans afscheid met een Europese ticket? Een Twentse overwinning in de reguliere speeltijd levert je bij Jack’s 1,47 keer je inzet op.

Artikel gaat verder onder video

Het moge duidelijk zijn dat FC Twente de grote favoriet is voor de zege én een startbewijs voor de voorronde van de UEFA Conference League. Vorig jaar ging FC Twente als nummer vier van Nederland voor een plaats in het hoofdtoernooi van de Conference League, maar verloor het in de play-offs van de uiteindelijke (verliezend) finalist Fiorentina. De nederlaag tegen de Italianen bleek niet het startsein voor een teleurstellend seizoen. Integendeel zelfs. FC Twente veroverde slechts vier punten minder dan vorig jaar. Vooral in eigen huis presteerde het ijzersterk. Zorgt Sparta voor een daverende stunt door de Tukkers pas hun tweede thuisnederlaag te bezorgen? Zet in en win liefst 6,50 keer je inzet.

Cerny neemt mogelijk afscheid
Bij FC Twente zullen de ogen vooral gericht zijn op Vaclav Cerny. De vleugelspeler is dit seizoen de absolute uitblinker in Enschede. In 40 wedstrijden in alle competities scoorde hij 15 keer en verzorgde hij 13 assists. Grote kans dat ook Cerny vanmiddag afscheid neemt van het Twente-publiek. De Tsjech staat in de belangstelling van VFL Wolfsburg en zou zelfs al akkoord zijn met die club over een transfer naar Duitsland. Hij zal eerst FC Twente nog aan een Europese ticket willen helpen. Scoort Cerny tegen Sparta? Dan kun je 2,10 keer je inzet winnen. Maakt hij minstens twee doelpunten? Dan levert je dat bij Jacks 5,80 keer je inzet op.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen