De Jong kan zich niet helemaal vinden in uitspraak Koeman: ‘Ik snap wat hij bedoelt, maar…’

12 juni 2023, 12:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Na een bizarre zomer en moeizame seizoensstart groeide Frenkie de Jong uit tot onomstreden basiskracht bij FC Barcelona. Ronald Koeman verwacht desondanks nóg meer van de middenvelder, die volgens de bondscoach doorslaggevender moet zijn dan hij tot op heden was. Maar daar is De Jong het niet helemaal mee eens.

Het had er een jaar geleden veel van weg dat De Jong zou vertrekken bij FC Barcelona. De oud-speler van Ajax drukte met zijn salaris zwaar op de begroting en de Catalanen pushten hem op niet heel fraaie wijze richting de uitgang. Manchester United en Erik ten Hag hadden hem graag naar Engeland gehaald, maar De Jong bleef FC Barcelona trouw. Daar kreeg zowel de club als De Jong geen spijt van, want hij speelde zich na een moeizame start in de basiself van trainer Xavi Hernández en groeide uit tot belangrijke kracht.

Artikel gaat verder onder video

Koeman is echter nog niet helemaal tevreden. Hij verwacht nóg meer van zijn sterkhouder. “Frenkie is completer dan Sergio Busquets, maar dat komt er niet altijd uit. Het is niet zo dat een leuk passje genoeg is voor hem. Hij is zelfkritisch en weet dat hij meer moet leveren naar voren toe”, zei de bondscoach in gesprek met De Telegraaf. De krant vroeg De Jong, in de aanloop naar het treffen met Kroatië in de halve finale van de Nations League, naar die uitspraken. “Ik snap wat hij bedoelt, maar vind dat ik het afgelopen jaar in balbezit behoorlijk dominant ben geweest. In heel veel wedstrijden had ik de meeste balcontacten”, stelt de middenvelder.

In de strijd om de eindzege van de Nations League zullen de ogen weer gericht zijn op De Jong. De middenvelder heeft een lang seizoen achter de rug en vloog vorige week nog met FC Barcelona naar Japan voor een oefenduel met Vissel Kobe, maar kijkt er desondanks naar uit om met Oranje in actie te komen. Koeman sprak in het interview met De Telegraaf uit dat hij verwacht dat De Jong de komende jaren een ‘bepalende rol’ gaat spelen in het Nederlands elftal. “Dat geeft geen druk, maar vertrouwen, omdat ik dat gevoel zelf ook wel heb. Eigenlijk heb ik vanaf het begin bij het Nederlands elftal van alle coaches wel het vertrouwen gevoeld. Dus dat is nu niet anders dan twee jaar geleden”, besluit De Jong.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met andere (Koeman) woorden; Je rendement moet omhoog, Frenkie! Dominant met veel balcontacten is prima op een veilige plek achterin, nu hetzelfde maar dan in en rond de "16"

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja en het rendement van Koeman moet ook 100% omhoog met zijn kletskoek. Ik ga steeds minder geloven in die coach en zeker met zijn zienswijze. Bedankt KNVB door deze slechte coach aan te stellen die openlijk kritiek uit op zijn selectiespelers en zijn zeer slechte selectiebepaling. Maar wachten tot over een jaar of 10 zodra er een frisse coach met verstand voor het team staat.

Patje af.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het probleem in onze voetbal wereld is dat je net zo goed bent als je laatste wedstrijd. We kunnen op alles en iedereen ouwehoeren. Als Koeman 10 wedstrijden op rij glansrijk wint is hij de beste coach.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen