'Amrabat hakt knoop over toekomst door: clubs uit Eredivisie krijgen nul op rekest'

30 juni 2023, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Nordin Amrabat gaat deze zomer toch niet terugkeren in de Eredivisie. De ervaren aanvaller sprak met meerdere clubs uit Nederland over een rentree, maar kiest voor een langer verblijf in Griekenland. Amrabat gaat zijn aflopende contract bij AEK Athene met een seizoen verlengen.

Dat nieuws werd vrijdagochtend gebracht door Voetbal International. Het medium weet dat Amrabat de afgelopen periode sprak met zeker vier clubs uit de Eredivisie. FC Utrecht, sc Heerenveen, RKC Waalwijk en PEC Zwolle wilden de oud-international van Marokko graag laten terugkeren op de Nederlandse velden. Na gesprekken met AEK heeft Amrabat besloten om toch nog een jaar in Athene te blijven. Daar heeft hij al twee seizoenen achter de rug.

Artikel gaat verder onder video

AEK werd afgelopen seizoen kampioen en pakte ook de beker. Amrabat was goed voor acht goals en vier assists in 31 competitiewedstrijden. Door de landstitel mag de Griekse grootmacht na de zomer proberen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Mede door een blessure van ex-NAC'er Paolo Fernandes kan AEK de diensten van Amrabat goed gebruiken. De club heeft er dan ook alles aan gedaan om de routinier binnenboord te houden.

Amrabat heeft al heel wat avonturen meegemaakt tijdens zijn loopbaan. Hij speelde jaren geleden in Nederland bij FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV. Daarna trok hij door Europa en was hij actief bij Kayserispor, Galatasaray, Málaga, Watford en CD Leganés. Ook speelde hij drie seizoenen bij Al-Nassr, de huidige werkgever van Cristiano Ronaldo. De 64-voudig international van Marokko streek in de zomer van 2021 neer bij AEK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

aldert boersma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat moet je hier ook nog met zo'n ouwe !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen