Ajax luistert naar de wens van de eigen achterban en stelt definitieve opvolger Heitinga aan

27 juni 2023, 18:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jong Ajax gaat met Dave Vos het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie in als trainer. De oefenmeester had het beloftenteam in Amsterdam het afgelopen seizoen al als interim-coach onder zijn hoede en met succes. Voor zijn goede werk is hij beloond met een nieuw contract, die hem tot en met 2025 in de Johan Cruijff Arena houdt.

Dat meldt Ajax op het clubkanaal. "Dave heeft het afgelopen half jaar laten zien dat hij de geschikte trainer is voor Jong Ajax”, stelt technisch manager Klaas-Jan Huntelaar. “Hij is gedurende de tweede helft van het seizoen ingestapt, heeft samen met de overige stafleden het team op een herkenbare wijze laten voetballen en de spelers verder ontwikkeld. Kortom, we zijn tevreden over de wijze waarop hij het heeft ingevuld en zijn blij dat we het proces verder met hem voort kunnen zetten. Ook is het mooi dat Yuri Rose doorschuift vanuit de jeugd en Erik Heijblok zijn contract heeft verlengd."

Artikel gaat verder onder video

Niet alleen intern was er veel lovende kritieken over het werk van Vos, ook bij de achterban van de Amsterdammers was men blij met Vos. De cijfers van Jong Ajax waren onder zijn leiding veel beter dan onder Heitinga met Jong Ajax presteerde en ook vond een groot deel het voetbal beter verzorgd. De roep bij de achterban was er derhalve al veel langer om hem definitief door te schuiven als hoofdtrainer, maar dat is dus pas recentelijk gebeurd.

Vos was tussen 2021 en 2022 assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers, maar was daarvoor al tien jaar werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax. Hij had onder meer het O17- en O18-team onder zijn hoede en was in het verleden bij Jong Ajax ook al assistent-trainer onder Mitchell van der Gaag. Zodoende weet hij met welk bijltje te hakken bij het jeugdteam van de Amsterdammers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dave vos is een betere Jeugd trainer voor ajax Dan heitinga en wat er daar voor zat bij jonge ajax Vos krijgt de spelers wil op gareel en op beter niveau

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen