Aanvoerder Virgil van Dijk heel kritisch: 'Daar schaam ik me voor'

18 juni 2023, 17:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Virgil van Dijk was uitermate kritisch op de manier waarop het Nederlands elftal zondagmiddag voor de dag kwam in de eerste helft tegen Italië. Het resulteerde in de derde nederlaag in vier officiële interlands onder Ronald Koeman. “Of dit een reden is voor paniek? Ja, een beetje wel.”

In gesprek met de NOS direct na het duel was Van Dijk erg kritisch op Oranje. “We zijn iets aan het bouwen, maar hoe we ons laten aftroeven. Elke keer nét een beetje te laat met drukzetten. Dat kán gewoon niet”, baalde de aanvoerder van Oranje. “Dat kan niet gebeuren. Het is heel teleurstellend. In de tweede helft staan we 1 op 1 een gaat het met vlagen iets beter. Maar de manier hoe we in de eerste helft spelen, dat mag nooit.”

Artikel gaat verder onder video

“Het is niet goed genoeg. Voorzetten die te makkelijk komen. We kijken naar de situatie verdedigend”, vervolgde VVD, gevraagd naar de vijf Italiaanse balcontacten in de zestien van Oranje bij het eerste doelpunt. “De eerste helft was slecht, dat mag niet gebeuren. Als we naar het EK willen, dan moet het veel en veel beter”, doelde Van Dijk op de aanstaande twee interlands met Griekenland en Ierland, de voornaamste concurrenten in Groep B van de EK-kwalificatiereeks achter Frankrijk.

“Ik schaam me daar gewoon voor”, doelde Van Dijk op de eerste helft. “Fans komen niet naar het stadion om dit te zien. We moeten goed in de spiegel kijken over de eerste helft. We hebben veel gesproken deze week onderling, maar het moet heel anders in de volgende periode.” 

Systeem Oranje

Dat hoeft wat hem betreft niet in een 5-3-2-systeem, waarin Oranje onder Louis van Gaal twintig duels ongeslagen bleef. “Niet echt”, reageerde Van Dijk op de vraag of hij snakt naar het 5-3-2-systeem. “Dit is een proces dat we zijn gestart. We hebben dat systeem erin geslepen. Dat moeten we nu met het 4-3-3-systeem ook doen. Wedstrijden als vandaag moeten leermomenten zijn, maar zoals we de eerste helft speelden, dat kan niet. We moeten grote stappen zetten en iedereen moet daar zijn verantwoordelijkheid in pakken.” 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Wilco25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De conclusie die je kan trekken over Virgil van Dijk is dat hij in een duel sterk genoeg oogt, maar als hij in de ruimte moet dekken en verdedigen dan kan hij dit niet. Als je een dramatisch seizoen bij je club achter de rug hebt, kun je wat mij betreft beter op de bank plaats nemen. De pijnlijke conclusie is dat Nederland erg afhankelijk is van Memphis. Die bindt toch 2 tegenstanders aan hem, ook als is hij niet in vorm. Daarnaast moet je op het internationale podium afstappen van de zo oer "Hollandsche school" al je spelers het niet op kunnen brengen of sterker nog de kwaliteit er niet voor hebben. We hebben geen spitsen die van wereldniveau zin dus dan maar vanuit de verdediging spelen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopelijk ook dat jij en dumfries geertruida hebben laten vallen . Jij speelde gewoon zelf kut

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen