Johan Derksen beticht Xavi Simons van acteerwerk: 'Hij denkt overal over na'

1 mei 2023, 22:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Johan Derksen en René van der Gijp hebben zich enorm geërgerd aan het gedrag van Xavi Simons tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV. De twintigjarige middenvelder wist ook nadat hij was gewisseld de aandacht op zich te vestigen.

Op meerdere momenten in de finale leek het alsof Simons in huilen kon uitbarsten. Na zijn wissel had de Oranje-international de camera's op zich gericht omdat hij niet naar de penaltyserie durfde te kijken. "Wat was er gebeurd als hij de beker had verloren?", vraagt Van der Gijp zich af aan tafel bij Vandaag Inside. "Dan was hij waarschijnlijk gek geworden", vult Derksen hem aan. “Dan was hij gaan huilen. Hij had nu nog zitten huilen, denk ik", lacht Van der Gijp.

Artikel gaat verder onder video

Derksen roemt de kwaliteiten van Simons en geniet van wat hij voetballend brengt, maar vindt het gedrag van de spelmaker van PSV niet te harden. "Bij de penalty's kijkt hij niet. Hij weet: dat is een een tv-moment. Vervolgens schieten ze de penalty's erin en gaat hij op de knieën om onze liever heer te bedanken. Dan denkt hij: dat is weer een tv-moment. Hij denkt overal over na", gaat Derksen verder.

Van der Gijp vindt Simons een 'enorme dramaqueen'. "Zijn gezicht staat de hele tijd op huilen. Hij kreeg een tikkie op zijn enkel (van Owen Wijndal, red.) en toen lag hij volgens mij ook te huilen. Ik zag in elk geval zijn borst heen en weer gaan", aldus de analist. Derksen: "Voetballers verdienen een fortuin, maar zijn ook de boegbeelden van het Nederlandse topvoetbal waardoor ze een voorbeeld zijn voor duizenden jeugdspelers. Als ik dit gedrag dan zie…"

In de nieuwe FCUpdate Podcast wordt de bekerfinale tussen Ajax en PSV uitgebreid besproken. Benieuwd wat host Stan Timmerman en redacteur Thijs Meijaard te zeggen hebben? Beluister de aflevering dan hieronder! 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen