Van Hooijdonk kan niet geloven wie Van der Vaart de meest talentvolle middenvelder van Feyenoord vindt

7 mei 2023, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Rafael van der Vaart vindt Quinten Timber de middenvelder met de meeste potentie bij Feyenoord. Zondag maakte Timber met een invalbeurt tegen Excelsior (0-2 zege) zijn rentree na een afwezigheid van bijna drie maanden door blessureleed.  Zijn ploeggenoten beleefden ondertussen uitstekende maanden en het verwondert Pierre van Hooijdonk dan ook dat de keuze van Van der Vaart op Timber valt.

In de uitzending van Studio Voetbal ontstond zondagavond een gesprek over het middenveld van Feyenoord. "Ik vind met name Kökçü beter gaan spelen aan de zijde van Wieffer. Wieffer maakte Kökçü beter, Timber deed dat niet echt", zei Van Hooijdonk, waarna NOS-journalist Jeroen Stekelenburg de rol van Sebastian Szymanski uitlichtte. "Die is ook complementair. Hij wordt weinig genoemd, maar dat is misschien nog de meest creatieve van de drie."

Daarna mengde Van der Van der Vaart zich in het gesprek.

💬 Van der Vaart: "De beste middenvelder in potentie is echt Timber. Dat is een beetje gek wat ik zeg."

💬 Van Hooijdonk: "Dat vind ik ook (gek, red.). Wat vind jij zo goed aan hem, wat is zijn specialiteit?"

💬 Van der Vaart: "Hij is dynamisch, zijn scorend vermogen moet omhoog maar hij krijgt de kansen wel…"

💬 Van Hooijdonk: "Je kunt toch niet zeggen dat hij scorend vermogen heeft?"

💬 Van der Vaart: "Dat zeg ik toch ook niet."

💬 Van Hooijdonk: "Twee goals gemaakt dit seizoen. Ik vraag naar zijn sterke punten."

💬 Van der Vaart: "Ik zeg: hij komt tot kansen, maar het scoren lukt nog niet helemaal."

💬 Van Hooijdonk: "Dat is scorend vermogen."

Artikel gaat verder onder video

Van der Vaart kon zich niet vinden in die uitspraak van Van Hooijdonk. "Ik zeg toch niet dat hij scorend vermogen heeft. Heb ik dat gezegd? Het moet omhoog", verduidelijkte de voormalig middenvelder. "Hij maakt vaak de actie naar de goal. Vandaag zag je 'm wegdraaien en passen. Ik denk dat hij de allerbeste middenvelder is, maar het seizoen is voor hem niet zo gelopen als gehoopt."

Van Hooijdonk was nog niet overtuigd. "Ik vind het apart. Het type speler dat jij vaak goed vindt… Dat zie ik niet in Timber. Ik zou denken dat jij eerder een type Wieffer waardeert. Die ziet het spel sneller dan Timber. Ik vind dat Timber heel vaak z'n lichaam moet gebruiken om een paar seconden extra tijd te krijgen en de oplossing te vinden. Szymanski daarentegen heeft ook een extra oog, kan iemand wegsteken en heeft een fantastisch afstandsschot. Kökçü staat buiten kijf. Dus dat jij hem van deze vier middenvelders de nummer-één-positie toedicht…"

Van der Vaart liet andermaal weten dat hij dat niet bedoelde. "Nee, ik denk dat hij de meeste potentie heeft. Over Wieffer heb ik altijd gezegd dat ik het een tempootje te laag vind. Vandaag had hij meer ruimte. Het kunstgras was natuurlijk verschrikkelijk, maar hij schoot elke bal over de zijlijn. Bij Timber zie ik de kwaliteit ervan afdruipen, het komt er alleen nog niet uit."

Welke middenvelder heeft de meeste potentie?

Laden...
6 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vdVaart is het een beetje kwijt als het gaat om Feyenoord

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen bij Feyenoord

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij wil natuurlijk alleen over Ajax praten, daarom noemt hij maar een achternaam die hij wel kent.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom zit die man daar? Hij kan echt alleen maar poep praten.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja, dan heeft Sjaak Swart alvast een opvolger 😂

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Andy van de Meijde en Wesley Sneijder zijn ook niet serieus te nemen. In Veronica offside hebben ze het alleen maar over Ajax

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vreselijke ajaxniet is het . Feyenoord op 13 punten psv op 5 maar nee ajax is nog steeds de beste voor vdv . Doet ook net of hij vroeger een messi was

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was het niet ook vdv die zei dat van de basis van Feyenoord, niemand normaal gesproken goed genoeg was om bij Ajax op die plek in aanmerking te komen? Nou heel misschien Kokcu dan. Dus maw je hebt liever Rulli dan Bijlow, liever Bassey dan Hancko, liever Rensch dan Geertruida, liever Taylor dan Wieffer, etc.. Op dit moment in de huidige vorm dan. Kijk, bij Genee en Derksen is het allemaal wel prima, dat is toch meer (soms leuke) onzin dan serieuze analyse wat mij betreft. Maar het idee van Studio Voetbal is volgens mij dat het een format is van serieuze analyse. Zoals Afellay bijvoorbeeld, hoef je het ook niet altijd mee eens te zijn maar hij probeert meestal wel met een beetje neutrale blik te kijken. Wat vdv daar te zoeken heeft snap ik echt niet en eigenlijk moeten ze zsm stoppen hem uit te nodigen wil ik dat programma weer enigszins serieus nemen (nu zie ik de vdv onzin meer als humor om te lachen).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen